Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar trumbromsar på en 2002 Chevy S-10

Chevrolet S-10 infördes först 1983. Den 2002 Chevrolet S-10 kom utrustad med en 2,2-liters rak fyrcylindrig i basmodellen. Ju mer populär motor i 2002 S-10 var den 4,3-liters Vortec V-6, tillval i alla sub-modellerna. De bakre trumbromsar på 2002 S-10 kan vara ganska krävande att byta, beroende på hur mycket av de bakre trumbromsar du byter. De bakre bromsbackar och trummor inte bära ut så snabbt som främre kuddar för det mesta. Saker du behöver
Däck järn
1-ton eller större kapacitet domkraft Sida 2 pallbockar
skruvmejsel
skruvnyckel set
Line-skiftnyckel set
Ratchet och Hylsnyckelsats (tillval) katalog 2 burkar aerosol bromsrengöringsmedel
Bromsfjäder verktygslåda
Nya bromsbelägg
Ny allt-i-ett-maskin-kit
New bromsfjädern kit
Nya hjul cylindrar (tillval) katalog 1/2-inch-drive momentverktyg och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
trumbroms anvisningar för bytet
1

Lossa den bakre hjul muttrarna på lastbilen. Höj bakdelen av trucken med en domkraft. Placera domkraften under bakaxeln bostäder, ca 6 inches inåt från bakdäcken. Lämna dig själv utrymme att komma åt den bakre plattan broms uppbackning utan att hindras av domkraften. Sänk bilen på domkraften. Ta bort de bakre muttrarna helt, ta bort bakhjulen från lastbilen.
2

bort bromstrumman från ena sidan av S-10. Om bromstrumman inte lossnar lätt med handen, ta bort gummiproppen på baksidan av bromsen fästplattan. Sätt i en skruvmejsel i hålet i fästplattan och justera själv inställningsratten i en uppåtgående rörelse. Detta kommer att frigöra trycket bromsvajer inuti trummorna. Tryck på trummor på de främre och bakre mot varandra vända sidor med en gummiklubba. Ta bromstrumman från bromsen.
3

Spraya hela monteringen bromsback och våren hårdvara med broms renare för att avlägsna överskott av skräp och bromsdamm. Ta bort fjädrarna bromsvärdet från båda bromsbackarna med en bromsback karbinhake verktyg. Ta bort fjädrarna från övre mittstolpen på bromsen. Ta skon guide från övre mittstolpen för hand.
4

bort de cirkulära hold-down fjädrar från båda bromsbackarna med hjälp av cylindriska bromsen verktyget sko våren, eller en mutterdragare. Vrid locket på nedhållarfjädern, medan du håller stiftet fortfarande bakom fästplattan med tummen. När locket linje med den tillplattade huvudet på tappen, kommer locket släppa och gör att du kan ta bort det nedhållarfjädern. Dra fasthållaren stift ut från baksidan av fästplattan.
5

Ta påverkningshävstången och ställdonet svänger från botten av bromsen skon, med händerna i en vridande rörelse för fri ställdonet från skon. Ta bort fjädrarna spaken återvända med en bromsfjäder verktyg om det behövs. Sprid bromsbackarna isär, ta bort bromsen strut och fjäderpaketet från mellan de två skorna. Ta bort spaken från bakåtvänd sko. Avlägsna själv-justerhjul och själv-adjuster returfjäder från skorna.
6

Inspektera hjulcylindern på den övre delen av den yttre ytan på bromsen fästplattan. Om gummistövlar är slitna, spruckna eller trasiga, byt hjulet cylinder. Om hjulcylinder är bra, hoppa till steg 8. Byt hjulcylindern genom att avlägsna banjo broms-line blixt från den bakre delen av cylindern med hjälp av en linje skiftnyckel. Ta bort de två fästbultarna från baksidan av fästplattan. Ta bort den gamla hjulcylinder.
7

Installera en ny hjulcylinder på den yttre ytan av fästplattan. Dra åt bultarna ombonad med en spärr och uttag. Montera bakre bromsledningen och banjo bulten på nya hjulcylinder från bakom fästplattan. Dra åt banjoskruven till 33 foot-pounds med en 1/2-tums enhet momentnyckel och uttag. Bromsluftning kommer att bli nödvändigt om du byter antingen eller båda cylindrarna hjul.
8

Inspektera broms trumman för svår gropfrätning eller scoring linjer på de inre sidorna av trumman. Om gropfrätning eller scoring är närvarande, kassera och byta ut trummorna. Mät invändiga öppningen av bromstrumman. Om öppningen mellan de två inombordsmotorer sidorna är mer än 9 9/16 inches över, byta bromstrumman. Om trumman är inom specifikationerna, spraya hela insidan av trumman ut med aerosol bromsrengöringsmedel.
9

Transfer parkerings-broms stift från gamla bakre bromsen skon till ny sko med ett par av tång, om det behövs. Installera den nya bakre skon med den längre bromsbelägg på den yttre ytan av fästplattan. Montera spaken på den nya skon. Installera den andra bromsbacken och ställ in self-justerdonsarmen och fjäder mellan de två nya skor. Använd ett verktyg bromsfjäder att ställa in fjädern om det behövs.
10

Installera justerdonsarmen och svänger in på den bakre skon för hand, sedan installera det fasthållande stift från bakom fästplattan genom bakre sko. Installera en ny nedhållarfjäder och locket över stiftet, medan du håller stiftet med tummen bakifrån. Vrid huven med en cylindrisk bromsfjädern verktyg, tills locket öppning och den tillplattade huvudet på tappen bildar en "+"-form. Denna form innebär att locket är låst på hold-down stift.
11

Installera nedhållande stift, våren och locket på framåtvända bromsback med anvisningarna från föregående steg. Montera broms staget och fjäderpaketet mellan de två bromsklossarna. Montera broms fjäderhävarmen retur mellan spaken och den bakre bromsen skon.
12

Installera guiden bromsvajer på den övre mittstolpen på bromsen. Fäst bakre övre returfjäder till bromsbackar för hand med en vridande rörelse. Montera fjädern upp och över den övre mittstolpe med en karbinhake verktyg. Montera framåtvänd returfjädern i bromsskon. Montera fjädern på den övre mittstolpen. Lyft spaken bromsjusteringsanordning uppåt för hand och justera bromsen justerskruven inåt så långt det går för hand.
13

Montera bromstrumman över den nya Bromsbacksinstallationen. Installera ett enda lug mutter på en av hjulbultarna för hand för att hålla trumman på plats mot hjulnavet. Gå vidare till den blödande delen av detta projekt vid denna tid om du bytte hjulcylindrarna. Om du inte ändrar hjulcylindrarna, fortsätt till bromsen justerande avsnittet.
14

Upprepa steg 3 till 12 för att slutföra bromsvajer, hårdvara, trumma och hjulcylinder byte på den andra sidan av S-10. Addera Trumbroms Blödning Instruktioner
15

Be en assistent för att sitta i förarsätet på lastbilen. Placera ett uppsamlingskärl under en av de bakre broms församlingar med majoriteten av pannan öppningen inåt från församlingen. Be din assistent för att trycka ner pedalen långsamt och håll pedalen i golvet i lastbilen. Öppna luftningsskruven, när pedalen är nere och hålls, med hjälp av en skiftnyckel. Stäng ombonad luftningsskruven med skiftnyckel. Upprepa denna primära blödning på lastbilen tre gånger på båda sidor.
16

Be din assistent att långsamt pumpa bromspedalen tills pedalen blir svårt att pressa. Instruera din assistent att hålla bromspedalen med foten och följ pedalen i golvet och håll den intryckt. Öppna luftningsskruven när pedalen hålls. Låt luften att fly skruvhålet. Stäng skruven med din skiftnyckel. Upprepa denna trycksatta blödning metod tre gånger på varje sida av trucken, eller tills ingen mer luft undgår bromsledningen. Dubbelkolla att båda avluftningsskruvarna är ombonad med din skiftnyckel.
17

Avlägsna enda tappmuttem från ansiktet av bromstrumman. och fortsätt till bromsen justerande delen av detta projekt.
Broms Inställning Instruktioner
18

Vrid startnyckeln på lastbil till "II" eller accessoarer läge, utan att starta trucken. Placera växelväljaren omkopplaren i "N" eller neutralläge om du har en automatisk växellåda. Om du har en manuell växellåda, helt enkelt trycka ner kopplingspedalen och vicka överföring shifter i neutralläge. Kliv ur bilen och gå till en baksida av lastbilen.
19

Montera bakhjulet på ena sidan av S-10, och dra åt muttrarna ombonad med ett däck järn. Snurra bakhjulet med båda händerna. Om den bakre hjulet gör ett fullt varv och stannar, behöver bromsarna inte justeras. Om bakhjulet snurrar mer än ett helt varv, justera själv inställningsratten från baksidan av fästplattan med en skruvmejsel för att dra åt bromsarna. Om hjulet inte slutföra ett varv, vrid själv skaderegleraren hjulet uppåt för att lossa de bakre skorna något.
20

Upprepa Steg 2 för att justera de bakre trumbromsar på den andra sidan av lastbilen. Höj lastbilen utanför pallbockar när du helt har justerat de bakre bromsarna. Ta läktaren underifrån lastbilen. Sänk S-10 till marken. Dra åt de bakre hjulmuttrarna till 100 foot-pounds med en 1/2-tums enhet momentnyckel och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59348.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.