Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur vet jag om min motor är en 350?

Motor identifiering av det lilla blocket Chevy borde vara ganska enkelt. Däremot kan med produktion förskjutningar mellan 262ci till 400ci under loppet av mer än 50 år, vilket gör en exakt ID vara utmanande. Lägg till detta det faktum att delar utbyte lätt bland annat SBC motorer, och det är tänkbart att din motor kan vara mer eller mindre än vad den verkar vara på grund av post-produktionsförändringar eller "hot-rod." Borrning /slag Mätningar

Gen I Chevrolet 350ci motor introducerades 1967 och hade en produktion drivs av 38 år. Den har ersatts av en modernare plattform i produktionen fordon kallas Gen III. Dock var andra motorer i många förskjutningar producerats under livslängden på 350,. De fördrivna 262, 283 (1967 endast), 302 och 327 (båda till 1969), 305, 307 och 400ci
p Om någon original motor etiketter eller dekaler fästs för att identifiera dess storlek och om motorrummet inte tillhandahålla information, det finns fortfarande ett par innebär att ID dess förskjutning ENDAST om det är säkert att motorn aldrig har demonterats. (Detta är mycket mer sannolikt på nyare motorer modeller.) Detta kräver att lokalisera och avkoda gjutning siffror i ett par olika områden.

Om motorn är delvis demonterad och har minst ett cylinderhuvud bort, kan två enkla mätningar ge svar på förskjutning. Den 350ci motor har en borrning /slag kombination av 4 inches och 3,48 tum resp. Använd en riktig enhet - till exempel en maskinist härskare - att mäta varje. Om hålet är mindre än 4 inches, är det inte en 350ci motorblocket. Om det är större än 4,125 inches, är det en 400ci motorblocket. Om kolven färdas cirka 3,5 inches och borrningen är 4 inches, är den förskjutning 350ci.

Observera att den 305ci vevaxeln stroke är samma som 350, men den 400ci stroke är 3,75 inches. Många har bytt plats, så var medveten om detta.
Identifiering Via Casting Numbers

Bortsett från att mäta förskjutningen, det säkraste sättet att ID en 350ci SBC är att lokalisera och dechiffrera siffror gjutning på blocket och topplock. Block gjutning siffror är belägna i två eller tre ställen, och inte alla är väl synlig. Det blir en 6 - till 8-siffrigt gjutning nummer (endast siffror - inga bokstäver) sitter på baksidan av motorn på flänsen att överföringen fäster. En annan plats är bakom kamkedjan kåpan på framsidan av blocket.
P Det kommer att bli en mer specifik kod på den utskjutande delen av blocket däck, som sträcker sig framåt från passagerarsidan topplocket. Denna kod identifierar datumet "motormontering," och innefattar ett suffix som identifierar den specifika motormodell samt de sista siffrorna i bilens VIN.

Topplock är lättare identifieras med ventilen täcker bort. I rocker dalbotten, intill ventilstyrningen och rocker chefer stud, kommer det att finnas en 6 - till 8-siffrigt gjutning nummer. Under detta nummer är en alfanumerisk kod som betecknar gjutning datum i månaden /dag /år. Månaden anges med en bokstav (A till L för januari till december). Denna information kan vara korshänvisas med flera källor tillgängliga data som indikerar tillämpningar och produktionsdatum

.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60210.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.