Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en koppling på en Suzuki motorcykel

Suzuki motorcyklar görs med enorma mängder energi, speciellt race-färdiga cyklar. Av någon anledning, men de stock cyklarna kommer ofta med sämre kopplingar. Byta koppling är en av de första saker som många människor gör när de köper en ny Suzuki. Det är relativt billigt och enkelt om du är försiktig. Saker du behöver
Skruvnyckelsats (socket eller öppet slut) katalog Set med hex skiftnycklar
New kopplinggssats
platt skruvmejsel
Pan för avtappning olja
Show Mer Instruktioner
Ta bort den gamla Clutch
1

Tappa ur motoroljan och ta bort den högra sidan utanför locket, vilket bör vara rund i formen och har ungefär åtta till tolv skruvarna som håller det på. Spara skruvarna.
2

Ta bort skruvarna som håller i kopplingsfjädrar. Du bör kunna hitta dem ganska lätt när locket tas bort, kommer de sannolikt i ett stjärnmönster.
3

Ta bort fästplattan som håller kopplingsplattorna i kopplingen korg.
4

ta försiktigt ut skivorna som en uppsättning om möjligt. Lägg märke till hur diskarna växlar mellan friktionsskivorna och tryckplattor. Din nya clutch kit kommer att berätta vilken som är vilken, kom bara ihåg att installera de nya i samma ordning.
5

Rengör gunk, fett, eller byggt upp smuts från insidan kopplingen korgen. Lägg märke till om det finns några shims kvar i kopplingen korgen. Dessa kommer att vara tunna metallringar placerade bakom serien koppling diskar. Addera Installera ny koppling
6

Byt ut shims som du drog ut ur kopplingen korgen. Se till att allt är rent och smuts gratis.
7

Börja installera kopplingsplattorna på samma sätt som de gamla kom ut.
8

När alla nya diskar är i, byta sidoluckan och skruva i den nya kopplingsfjädrar en i taget, dra åt skruvarna bara tills de sittplats.
9

Spänn fjädern skruvarna med din insexnyckel en i taget, i ett korsvis mönster för att säkerställa jämn åtdragning och förhindra skevhet av komponenterna. Dra åt varje litet i taget tills de är så hårt som de var när du tog bort dem.
10

tillbaka sidoluckan, återigen, dra åt bultarna jämnt runt omkretsen. Fyll på motorn med rätt mängd olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59893.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.