Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter den främre bromsarna på en 2002 Honda Accord SE

De främre bromsarna på Honda Accord är låsningsfria skivbromsar. Funktionen för låsningsfria skivbromsar bygger på tre viktiga delar. Först måste rotorn vara släta och konsekvent. Andra måste bromsbeläggen har tillräckligt med stoppning yta för att motstå friktion och leder värme som orsakas av bromsning. Det tredje håller bromsoket, som inrymmer bromsbeläggen, dynorna på plats kring rotorn och levererar kolven till bromsbeläggen. Den bromsok kolv förlängs med bromsvätskan då bromspedalen trycks ner. Någon av dessa komponenter kan behöva bytas ut när fastställande av bromsarna på 2002 Honda Accord SE. Saker du behöver
däck järn
Tire block
domkraft
Jack står
5/8-tums insexnyckel
10mm skiftnyckel
spillbacken
Bromsbelägg
Caliper
Rotor
Brake cleaner bespruta
ren handduk
Kedjesmörjmedel
Hammer
Stålborste
Bromsvätska
Visa fler instruktioner

1

Park Honda på en relativt plan yta, bort från trafiken, med gott om utrymme att arbeta på båda sidor av fordonet. Placera däck block bakom bakdäcken. Dra åt parkeringsbromsen.
2

Lossa muttrarna på framhjulen med däck järn. Placera domkraften under ramen i fordonets främre del, nära den främre stötfångare, och lyft tills framdäcken är två inches från marken. Placera domkraften under främre ramen och sänka bilen på läktaren.
3

bort muttrarna och dra framhjulen från hjulbultarna. Vrid ratten väl till vänster.
4

Ta bort de två bromsok bultar på höger broms med en 5/8-tums insexnyckel. Dra bromsok bort från bromsrotorn. Använd 10mm skiftnyckel för att lossa klämman som håller bromsledningen till bromsoket.
5

Drag av rotorn från hjulbultarna. Om rotorn fastnat på hjulbultarna, knacka lätt på "top hat" delen av rotorn (den centrala delen av rotorn som skjuter ut från den huvudsakliga ytan på skivan) med en hammare.
6

Spraya en ny rotor med broms renare. Torka rotorn med en ren handduk, var noga med att ta bort alla broms renare och förpackning olja från ytan av en ny rotor.
7

Placera en ny rotor på hjulskruvarna med "top hat" , avsnitt utåt
8

Anslut bromsledningen till nya bromsok, och dra åt klämman med 10mm nyckel.. Skjut den nya bromsbelägg på nya bromsok, och placera bromsok över rotorn. Dra åt bromsok bultar med 5/8-tums insexnyckel.
9

Vrid ratten åt höger och ta bort bromsok bultar på vänster bromsen. Ta bort bromsok, koppla ur bromsen linje, byt rotorn, och installera de nya komponenterna som du gjorde på den andra sidan av Accord.
10

Vrid ratten så att hjulen pekade framåt . Byt framhjulen på hjulskruvarna och skruva på muttrarna. Lyft Honda att ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och dra åt muttrarna med däck järn.
11

Håll bromspedalen i 10 sekunder. Upprepa tre gånger för att injicera bromsvätska in i de nya bromsoken, och läget bromsok kolvarna korrekt.
12

Lyft huven på Honda och ta bort locket till huvudcylindern. Fyll huvudcylinder med DOT-3 bromsvätska. Sätt tillbaka locket och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57788.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.