Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Kan Flygplan Tändstift användas i bilar

Flygplan tändstift och bil tändstift fungera på samma sätt:? Att antända bränsle-luftblandningen i cylindrarna i en förbränningsmotor. Men skillnaderna i överflöd mellan de två som förhindrar utbytbarhet. Likheter
En typisk bil tändstift: från vänster, elektrod, trådar och terminal.

Automotive och flygplan tändstift har en liknande struktur, med en elektrod för att skapa en gnista i ena änden, skruvgängorna att montera säkert och en terminal på den andra änden.
Storlek

bil och flygplan tändstift har olika stora gängor enligt varje motortillverkaren, så flygplan tändstift är inte utbytbara mellan olika flygplan, än mindre bilmotorer. Addera ditt terminaltyper

Bil tändstift är anslutna till batteriet med slip-on terminaler, men flygplan tändstift har screw-on-typ terminaler för att hindra dem från att glida av under flygning, piloter kan helt enkelt inte dra över på grund av motorproblem.
nätaggregat

Automotive tändstift drivs av bilens batteri, medan flygplan tändstift användning tändmagneter, power-genererande enheter som normalt arbeta vid en högre spänning.
bränsletyper

Som av 2009, de flesta bilar använder blyfri bensin, men på grund av högre prestanda och tillförlitlighet som krävs av flygmotorer, de använda högre oktan blyade bränslen som förbrukas vid högre värme intervall.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60140.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.