Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

GM motorrenovering Kit

De mest populära och vanliga General Motors motor är, i särklass, den lilla blocket Chevrolet motor. Och Chevy inline 4-cylindrig, V-6 och mycket större stora motorer blocket har producerats i stora mängder. Därför finns det ett stort utbud av delar som finns tillgängliga för allt från enkla optimeringar till reparationer fullständiga renoveringar. Rebuild Kits

Renovering är också känd som förnyelse, repowering eller ombyggnad, och många delar leverantörer har samlat paket tillsammans i ett kit för att göra de flesta alla nödvändiga komponenter tillgängliga för att bygga om GM-motorer. Rebuild kit för andra GM division motorer från Pontiac, Buick, Oldsmobile och Cadillac finns också, men är inte alls lika stor utsträckning som de för Chevy motorer, inte heller är de så billigt.

Många GM motorer har gett imponerande service i bilar och lastbilar, och de som har varit servad och underhålls regelbundet har sannolikt loggat hundratusentals miles. Många har varit i drift i flera decennier. Däremot kan normalt slitage minskar utförandet av en motor, och om makt, ekonomi eller allmänna utvecklingen har börjat lida, kan en översyn vara i ordning.

Rebuild kit kommer att innehålla alla de normala ersättande delar som behövs för rebuidling motorn. Dessa inkluderar normalt följande (ny):

Kolvar och ringsGaskets och sealsCamshaft bearingsRod och huvudlager insertsOil pumpFreeze plugsCamshaft, lyftar, och timing set (ibland tillval) katalog p Det är viktigt att notera att enbart demontering och byte av dessa delar - på egen hand - inte kommer att återställa en motor till ursprungligt skick och prestanda. Uppmärksamhet måste ägnas de servas toleranserna för hela motorn montering, inklusive topplock.
Överväganden

Efter år av service och tiotusentals miles, de cylindrar kan utveckla en avsmalning. Det vill säga, de kan bli något större i diameter vid toppen av cylindern. Detta gör det omöjligt att uppnå den riktiga kolv-till-cylinder väggavstånd som rekommenderas av tillverkaren. I en situation som denna, och eftersom kolvarna är i allmänhet betraktas som ersättning poster, är det nödvändigt att ha en verkstad overbore cylindern till nästa större diameter och avsluta-finslipa cylindrarna för lämplig kolv-till-vägg avslut. Kamaxlar, lyftare och timing set (växlar och kedja) förväntas också ha en definierad livslängd och betraktas som ersättare objekt i en ombyggnad. De flesta kit inkluderar dessa delar.

Annat problem är topplocket slitage. Efter utökad service, ventilstyrningar och ansikten ventilstyrningar och kan bli slitna. Ytterligare maskinarbete kan återställa dessa komponenter till "nyskick" tillstånd.
P Om motorn visar lite slitage och toleranser är i linje med rekommendation från fabriken, blir processen mycket enklare och mindre tidskrävande. Det är sällsynt, men att viss uppmärksamhet inte behöver ges till åtminstone viss maskin arbete.

Bekostnad av återuppbyggnad kit är relativt liten (ibland så lite som ett par hundra dollar), de kan variera i kvalitet och komplexitet hos komponenterna som ingår. Vissa kan innehålla nya eller rekonditionerade vevaxlar och /eller vevstakar eller ens uppgraderade komponenter prestanda. Som man kan förvänta, kommer kostnaden att bli högre. Det kan vara rimligt att jämföra den totala kostnaden för att återuppbygga den för att köpa en fabrik ny "låda motor" montering om inte detta är en praktisk insats och lämplig utrustning, verktyg och kompetens finns.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60209.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.