Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en Camry Distributör

Toyota Camry distributören är en väldesignad motor komponent som, som namnet antyder, distribuerar tändgnista till tändstiften. När motorn går, komponenter inuti distributören spin skicka högspänningsledningar signaler till varje kontakt i precis rätt tid. Den Camry designen är mycket kompakt. Detta gör enheten hållbara, mindre utsatta för slitage, och lätt att byta. Men om din Camry inte körs på grund av släckt och ingen gnista signal, är det ofta på grund av distributören misslyckande. Saker du behöver
tuschpennan
Wrench set
Skruvmejselsats
Visa fler instruktioner
1

Höj Camry huven, och använd en skiftnyckel för att ta bort det negativa ("-") batterikabeln. Använd en skruvmejsel och lossa skruvarna som håller fördelarlocket på plats. Dra locket ur vägen.
2

Koppla sele distributören ledningar. Lägg märke till hur distributören är monterat på motorn med två skruvar som inne slots. Dessa slitsar används för att justera tändningsinställningen. Genom att lossa skruvarna och vrida fördelaren, tidpunkten - det exakta ögonblick gnistan skickas till plugin - ändras
3

använda paint penna och markera den exakta. plats där spåren justeras och passa mot motorn. Skapa referenspunkter som kan dupliceras på den nya distributören. För att bibehålla den tändinställningen, måste den nya distributören passar på samma plats. Om inte exakt inriktad, kommer tidpunkten vara avstängd, och motorn kommer inte att fungera på topp.
4

Lossa och ta bort bultarna med en hylsnyckel. Lägg märke till riktningen av rotorn, den del inuti fördelaren som ser ut som en pekare. Eftersom denna del snurrar, pekaren änden, gjort med ledande metall, skickar gnista till varje tändkabeln. För att installera den nya distributören, ange dess pekare till samma plats vid samma tidpunkt som ställer basen av distributören att anpassa färgen varumärkena. Vrid gamla distributören fram och tillbaka för att lossa tätningen och dra distributören ur sitt fäste.
5

Duplicera färgen märken på basen av den nya distributören. Ställ rotorn pekar i samma riktning som det gamla fördelarlocket och sätt distributören i monteringshålet. Lätt vrid rotorn fram och tillbaka för att hjälpa den att passa in i enhetsfacket inuti motorn. Tryck inåt på distributören tills den är helt säten. Passa färgen varumärkena, och sätt tillbaka fästskruvarna.
6

Anslut kablaget, och installera fördelarlocket. Sätt tillbaka batterikabeln, och starta Camry.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61264.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.