Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Instruktioner om hur du ändrar en generator

Beroende på märke och modell, som ersätter en generator kan variera från att vara ett snabbt förfarande som bara kräver en skiftnyckel eller två, för att vara en som tar timmar och några mycket specialiserade verktyg. Efter diagnos generatorn som är defekt, kan avlägsnande medelarbetstiden under huven eller under bilen. Det finns dock några grundläggande förfaranden som kommer att krävas oavsett märke och modell det arbetas på. Saker du behöver
Jack
Jack står
Wrench in
3/8-tums socket set
Skruvmejselsats
Visa fler instruktioner
1

Höja huven. Koppla loss batteriets minuskabel. Jack bilen upp och installera pallbockar under ramen, sedan sänka bilen på pallbockar. Se till att bilen är stabil. Inspektera generatorn och se hur den är ansluten till motorn. Vanligtvis finns det två eller tre skruvar.
2

Inspektera generatorn åtstramningar arrangemang. Vissa generatorer drivs av en gemensam rem, är monterade på plats och har en remspännare och löprulle som måste lossas för att ta bort remmen. Andra utformningar har generatorn pivot att spänna remmen och använda ett bälte-spänning justera bult som är en del av växelströmsgeneratorns fäste. Där en nypa-bulten på baksidan av fästet som måste lossas innan den primära remspännaren bult kan lossas. Den tredje stilen, som används på äldre fordon, använder en bult och bricka som tätar mot en slitsad fäste. På båda konstruktioner av den svängbara generatorn tillvägagångssätt, måste den nedre svängbulten lossas innan bandet kan tas bort.
3

Avlägsna remmen genom att lossa svängbulten, nypa bult eller nypa och justeringsskruvarna, eller i fallet med en fast monterad växelströmsgenerator, spak bältessträckaren och kräng av remmen. När bandet tas bort, ta bort kablarna som går till generatorn. En är bultad till den huvudsakliga generatorn utgång och den andra är ansluten till generatorn. Ta bort de övre och undre bultarna och dra generatorn på sin plats. I vissa fall generatorn kan behöva bändas ur sitt läge.
4

Installera den nya generatorn genom att sätta in den i sitt läge och installera den nedre bulten först. Detta håller generatorn på plats medan trådarna är installerade. Efter installation av trådarna, lägger de övre skruvarna på plats. Om generatorn är fast monterad, dra åt alla bultar, spak spännaren tillbaka för att möjliggöra bältet installation. Placera remmen på generatorn och långsamt anbringa spänning till generatorn bältet. Om generatorn är pivot typ, installera de övre justerbultarna och lämna dem för hand. Montera och justera bältet, dra sedan åt de övre och nedre generator bultar.
5

Anslut batterikabeln och starta bilen. Kontrollera generatorns mätare för riktig utgång. Sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60883.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.