Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter kamkedjan på en 2001 Taurus

Vissa modeller av 2001 Ford Taurus använda en timing kedja än en rem på motorn att vrida kamaxeln och vevaxeln. Om din Taurus har ett toppventilsmotor, använder den en kamkedjan. Byta en kamkedjan är en mycket svår operation, eftersom det kräver korrekt positionering av dess två kedjehjul och avlägsnande /montering av ett flertal andra komponenter för att nå det. Consulting med din mekaniker rekommenderas starkt. Saker du behöver
Hylsnyckel
Tändstiftshylsa
Compression mätare
Breaker bar och socket
stor behållare Tänger
Oljetråg
Ordet jack
pallbockar
Vevaxel dämparen borttagningsverktyg
Vevaxel dämparen installation Tool Review Aceton
Rag
Motorolja
Oil pan gasket
Seal föraren
RTV Antifreeze tätningsmedel


Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

dra ut nummer ett tändstiftskontakten, lossa tändstiftet med en skiftnyckel och installera en kompression mätare i tändstiftshålet.
Sida 2

Rotera vevaxeln med en breaker bar på spjället bulten och vrid det tills kompression åtgärder på mätaren och sedan fortsätta tills Number One Piston är på Top Down Center position.
Sida 3

Koppla bort bilens negativa batterikabeln
4

Töm kylsystemet -. lossa avloppet montering på kylaren med en tång och tappa ur kylvätskan i en stor container, upprepa sedan för avloppet montering på motorblocket.
5

Höj bilens front och stödja den på pallbockar. Ta bort höger framhjul med bilens däck järn och ta bort den inre fender liner om man är utrustad.
6

Tappa ur motoroljan vid oljetråget s avloppsanslutningen hjälp av en skiftnyckel, tömmer olja till en tråget.
Borttagning
7

Lossa vattenpumpen remskiva s bultar med skiftnyckel, lossa spänningen på drivremmen med en breaker bar eller skiftnyckel vid spännare skruven och ta bort remmen. Ta spännaren genom att ta bort dess bultar
8

Ta värmaren slangen och nedre kylarslangen,. Lossa slangklämmorna med en tång
9

Lossa vevaxelremskivan och. dämpare - markera vevaxeln och remskivan med färg eller krita för ominstallation, REGLA UPP och lyft bort hjulet med hjälp av en skiftnyckel och ta sedan bort dämparen med ett specialverktyg som används specifikt för dämparen
10 Ta bort oljetråget - lossa oljestickan, lossa kablage för oljenivåsensorn och avgaser sensorer syre, Unbolt avgas Y-rör och katalysator från utblåsningsgrenrören, ta bort bultarna oljetråget och bända pannan off .
11

Släng oljetråget gamla packningen och rengör från pannan och motorblock för ytor med aceton och en trasa. Unbolt remskiva vattenpump framifrån motorhuven, sedan skruva isär och ta bort den främre motorkåpan med bifogad vattenpumpen.
12

bort bulten och brickan för kamaxeldrevet med breaker bar. Skjut kamaxel och vevaxel kugghjulen fram och av motorn, ta kamkedjan med dem.
Installation
13

Slip kedjan ersättare timingen på de två dreven och göra Kontrollera att kedjehjul 'inställningsmärkena justera. Slip hela församlingen på plats på motorn och dra åt kamaxelns bulten till mellan 37 och 51 foot-pounds. Smörj dreven och kedjan med motorolja.
14

Sätt tillbaka frontluckan och oljetråg med sina bultar och skiftnyckel, med en ny packning med oljetråget.
15

Smörj (med färsk motorolja) och installera en ny tätning för vevaxeln dämpare på motorn med en tätning chaufför. Applicera RTV tätningsmedel på dämparen s kilspår och inre borrning och installera dämparen med dess specifika installations verktyget och en skiftnyckel på bulten. Montera remskivan med sina bultar
16

ominstallera alla återstående komponenter -. Detta kommer att inkludera Y-rör och katalysator på utblåsningsgrenrören, oljestickan, värmare och lägre kylarslangar, . drive remspännare, drivrem och nummer ett tändstift
17

Fyll motorn med ny olja och kylaren med kylvätska - en frisk blandning av vatten och frostskyddsmedel om den gamla kylvätskan är smutsig.
18

Kläm övre kylarslangen för att lufta kylsystemet och lägga till extra kylvätska till expansionstanken s "Full Hot" nivå om det behövs.
19

Återanslut hjulet med däck järn och sänk bilen av domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60365.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.