Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter främre rotorerna på en Mazda 6

Om du märker dina bromsar skrikande eller inte längre bromsa så effektivt, är det dags att inspektera din Mazda 6 bromssystem. Om du märker betydande slitage eller rost på rotorn, då är det dags för den att bytas ut. Byta din frambroms rotor låter komplicerat, men det är faktiskt en ganska enkel process. Allt som krävs är rätt uppsättning instruktioner och lite armbåge fett och du har din Mazda 6 road säker på nolltid. Saker du behöver
Ansiktsmask
Skyddsglasögon
Bil jack
Jack står
lug skiftnyckel eller däck järn
Hylsnyckelsats
bungee rep fackla
Uppvärmning
Philips skruvmejsel
Gummiklubba
Bromsdelar Cleaner Review Shop trasor
Visa fler instruktioner
1

parkera bilen på plan yta, och lägger ett stopp blocket ner bakom motsatta hjulet från den du kommer att arbeta vidare för att försäkra dig själv att bilen inte kommer att flytta någonstans. Sätt på en ansiktsmask och skyddsglasögon innan du börjar arbeta på bromsarna, eftersom vissa bromsbelägg och bromsdamm kan innehålla asbest.
2

Jack upp bilen, och stödja den på pallbockar. Lossa alla klackarna som håller hjulet på plats med en rörtång eller däck järn. Stadigt grepp om ratten med båda händerna och dra bort den från bilen för att komma i bromssystemet. Kontrollera bromssystemet: om du märker någon betydande rost uppbyggd, ärrbildning, slitage eller skevhet på rotorn, då är det dags att byta ut det
3

Avlägsna de två fästbultarna för bromsen. linje, och försiktigt skjut bromsen linje ut att få mer spel för att ta bort bromsoket. Ta bort de två bromsok bultar, och försiktigt lyfta bromsok från bromsok fästet. Försiktigt ställ den åt sidan eller knyta den med ett gummiband ur vägen. Var extra uppmärksam att inte vikas eller nypa bromsok flexslang att undvika skador på linjen bromsvätska.
4

Ta bort de två skruvarna som håller bromsok monteringsfäste på plats, och dra försiktigt bort bromsok fäste från rotorn. Använd en värme fackla för att värma upp utanför området runt de två Philips skruvar som håller rotorn på plats, vilket gör att du kan skruva dem utan att strippa huvuden. Ta bort de två skruvarna.
5

klämmer sig fast rotorn med båda händerna, och dra bort axeln plattan. Om det är väldigt envis och kommer inte att dra bort, använd en gummiklubba för att hjälpa den på traven. Rengör axeln plattan med bromsdelarna renare från eventuell kvarvarande rost från gamla rotorn. Rengör ny rotor med broms delar renare och torka av den med en ren butik trasa. Skjut in den nya rotorn på monteringen tills den är jäms med axeln plattan.
6

Rekonstruera bromssystemet i omvänd ordning. Placera hjulet igen och fäst på plats med klackarna. Sänk din bil till marken och ditt bromssystem bör nu vara så lyhörda som den var när den var helt ny.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58577.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.