Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ska reagera om bilens broms tänds

Review Din bromsljus är på utan någon bra anledning ... eller så det verkar. Har du kört med handbromsen åtdragen? Är du lite på bromsvätska? Om svaret är ja, akt våra tips nedan. Saker du behöver
bromsvätskor
Visa fler instruktioner
1

Kolla din broms situationen så snart som möjligt om bromsen tänds. Du behöver inte sluta köra omedelbart.
2

Stäng av motorn och öppna huven.
3

att hitta bromsvätskebehållaren (även kallas "bromshuvudcylindern"), leta efter en rund svart gummilock ca 2 till 4 inches i diameter som täcker en plastbehållare. Föreställ dig där din fot skulle vara om det gick hela vägen genom bilen mot motorn förbi din bromspedalen. Det är där du kommer nästan alltid hitta cylindern broms master.
4

Kolla det finstilta på gummihättan. Det borde säga, "Använd endast DOT 4 (eller 5 eller 3) bromsvätska."
5

Ta av locket. Om locket är dammig eller smutsig, torka av den med en trasa så att inga smutspartiklar hamnar i behållaren.
6

Kontrollera vilken typ av bromsvätska din bil kräver. Detta indikeras på gummit bromsvätskebehållaren lock och i bruksanvisningen. DOT 5 är högsta betyg tillgängliga just nu och kan användas i alla system. Om din bil kräver DOT 4, inte använda DOT 3 eller en lägre kvalitet vätska. DOT står för Department of Transportation.
7

Fyll behållaren med bromsvätska upp till "FULL" linjen. Om det inte finns någon "full" indikatorn, fyll den till toppen.
8

Sätt tillbaka locket på och torka upp spill.
9

Slå bilen på och ljuset ska vara släckt.
10

Vänta, du är inte klar ännu! Nu ringer din mekaniker och boka tid för en fyrhjulsdriven bromsundersökning att ta reda på varför bromsvätskan var så lågt.
11

Boka tid för en broms omedelbart kontrollera om ljuset släcks men pedalen sjunker till golvet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56808.html

Previous: No
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.