Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Jet en Weber DGV

Weber är ett italienskt bildelar företag som grundades av Edoardo Weber 1923. Företaget var först med att tillverka förgasare med två venturirör (eller lufthål) av olika storlekar. Ett venturirör var avsedd för låga varvtal och den andra för höga hastigheter. Förgasarna var väl betraktas bland sportbil entusiaster efter andra världskriget och de är fortfarande mycket som används av ägare av klassiska sportbilar som triumfer och Romeos Alpha. Företaget tillverkar nu sina förgasare i Spanien. Saker du behöver
platt skruvmejsel
Replacement tomgång och main jets
Visa fler instruktioner
1

Tune förgasaren för prestanda när du använder de ursprungliga strålarna. Weber DGVs med 32mm och 36mm venturirör använder 1,4 mm och 1,35 mm stora jets (strålarna kallas 140 och 135) och 0,55 mm och 0,50 mm tomgång jets.
2

Värm motorn med choken stängd . Addera 3

Justera tomgång blandning skruven på undersidan av förgasaren med en platt skruvmejsel tills du uppnår den snabbaste tomgång. Om denna position är mindre än ett helt varv från att fullt inskruvad du ska gå upp en tomgångsmunstycket i storlek. Om denna position är mer än två hela varv från att fullt inskruvad du ska gå ner en storlek jet.
4

Leta upp och ta bort de primära och sekundära tomgång jets på sidan av förgasaren nära flottören skål membran. Alla förgasarmunstycken ser ut som små, platt-skruvar. Idle jetplan för denna förgasare kan vara så liten som 0,52 mm eller så stor som 0,65 mm. Byt jets som behövs med en platt skruvmejsel.
5

Justera tomgång blandning skruven på undersidan av förgasaren med en platt skruvmejsel tills du uppnår mjukast möjliga tomgång.

6

Road testa bilen i hög hastighet. Spotta och förstoftning över 4000 rpm anger att de viktigaste jets är för mager.
7

Leta upp och ta bort de primära och sekundära viktigaste jets på baksidan av förgasaren med en platt skruvmejsel. I allmänhet, om alla Weber förgasare, bör antalet strålen vara ungefär fyra gånger storleken på venturi, så DGV 32/26 använder 140 (1,4 mm) och 135 (1.35mm) strålar. Ändra de främsta jetplan till 145 (1.45mm) och 140 (1,4 mm) och provkörningen bilen igen. Upprepa de viktigaste jets rejetting proceduren tills allt spottande och sputtring på hastighet hållplatser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62251.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.