Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar ett hål i ett oljetråg

Eftersom oljetråget i din bil är den lägst hängande delen på motorn, är det möjligt att skada den när man går för snabbt eller om du träffar en udda-formade föremål på vägen. När oljetråget blir en spricka eller ett hål i den, måste du fixa det, annars kommer motorn inte hålla olja, och om du kör motorn, kan du skada den går att reparera. Detta är inte ett lätt projekt och kräver några allvarliga tillverkning att göra rätt. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Shop trasor
Automotive avfettningsmedel
12 tum bred, 2 fot långa 1/8-tums stålplåt
Måttband
Märkpenna
Tigersåg
Body hammer
MIG svetsare
Stålborste
Sprayfärg
ersätter olja
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av fordonet med domkraft och fäst den på pallbockar. Se till att bilen är helt säker på pallbockar innan du kryper under den. Placera drain pan under oljetråget och öppna avtappningspluggen med 3/8-tums Ratchet och uttag. Låt all olja som är kvar i pannan att rinna ut.
2

unbolt oljetråget från motorn med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag, dra sedan bort det från motorn. Använd butik trasor och fordonsindustrin avfettningsmedel för att rensa ut oljetråget så att det inte finns någon olja eller fett kvar i pannan. Kontrollera att det är 100 procent rent hela vägen runt innan du går vidare. Addera 3

Använd hammaren för att banka metall platta och sedan bedöma skador på oljetråget. Om det finns en minimal lucka och hålet i pannan är mer av ett jack som du känner dig trygg i svetsning, gå sedan till steg 5.
4

Mät hålet i pannan och överföring som mätning till stålplåten med permanent märkpenna. Klipp ut stålet med en tigersåg och placera den på oljetråget att se till att hålet täcks helt. Trace omkretsen av stål lapp på oljetråget med permanent märkpenna.
5

Skrubba hålet i pannan, inifrån och ut, med hjälp av stålborste tills du ser metallen på ytan och runt det område där plåstret kommer att bli. Använd MIG svetsaren att svetsa plåstret i stekpannan, svetsning runt omkretsen av plåstret eller ner sprickan. Svetsa det inifrån och ut ur pannan, och se till att du har ett kontinuerligt mönster runt eller på sömmen för att säkerställa att det är vattentätt. För att testa detta, häll vattnet i oljetråget och låt det sitta i några timmar. Om vatten läcker ut, svetsa upp hålet var det kommer från.
6

tillbaka oljetråget på motorn med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag, sedan fylla motorn med ersättande olja till tillverkarens specifikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60143.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.