Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Sänk Torsion på en Nissan

torsionsstavarna på vissa modeller av Nissan lastbilar har samma syfte som spiralfjädrar i de flesta andra bilar. De kontrollerar markfrigången av framsidan av Nissan, samt uppbära vikten av motorn. Dessa torsionsstänger kan lossas för att sänka torsionsstaven, sänka markfrigången av Nissan. Processen att sänka Nissan med torsionsstavarna tar ungefär en timme, och det kan ta flera försök att få till exakt körhöjden du önskar. Saker du behöver
Jack
Jack står
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Parkera Nissan på en plan yta. Mät avståndet mellan marken och botten av ramen, och notera numret för framtida referens. Lyft Nissan med domkraft och sätta pallbockar under ramen.
2

Leta torsionsstavarna undertill lastbilen, som löper parallellt med ramen och anslut till den nedre styrarmen och torsionsstången tvärbalk . Leta torsionsstången tvärbalk under Nissan, som är under hytten på lastbilen. Addera 3

Lossa justerbultarna på torsionsstavarna använder 1/2-tums Ratchet och uttag. Räkna antalet varv som du använder för att lossa en av justeringsbultarna, sedan upprepa samma antal varv för resterande torsionsstångens justeringsbult.
4

Sänk Nissan till marken med domkraft . Mät avståndet från ramen till marken med måttband, sedan jämför det med hur många du hittade i steg 1. Vid behov, upprepa steg 1 till 4 för att justera torsionsstavarna vidare. Om du har gått för lågt, då kan du dra åt torsionsstavarna istället för att höja lastbilen upp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61856.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.