Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter skivbromsar bak i en Ford Explorer

Till skillnad från många fordon, inte ersätter skivbromsar bak i en Ford Explorer inte kräver några speciella verktyg för att komprimera kolven. De enda verktyg som behövs är en momentnyckel och en 8-tums C-clamp. Läs vidare för att lära sig hur man byter dina skivbromsar bak för att undvika rejäl arbets-avgifter i butiken. Saker du behöver
spruta eller sug pistol
sluten behållare
Momentnyckel
Wire
Bil jack
Tvingfäste
2 Inboard bromsbelägg Sida 2 Utombordare broms Mattor
2 bromsback tofflor
bromsvätska
litet block av trä
Visa fler instruktioner
1

Sifon ungefär 2/3 av bromsvätska från huvudcylindern för att förhindra spill vid komprimering kolven in i borrningen. Töm bromsvätska i en godkänd, försluten behållare och kassera på lämpligt sätt.
2

Lyft den bakre delen av Explorer från marken med hjälp av en domkraft. Använd pallbockar att stödja fordonet på alla sidor för att förhindra tippning. Lossa muttrarna med momentnyckel och ta bort bakhjulen.
3

Koppla bromsoket utan att ta bort broms slang. Placera bromsoket åt sidan med hjälp av mekanik tråd. Ta ut de inre och yttre bromsbelägg från bromsoket.
4

Komprimera kolven in i hålet med en 8-tums C-klämman. Använd en träbit eller något liknande för att placera under C-klämma och trycka mot kolven.
5

Installera den inre bromsbelägget, och sedan in hållaren våren i bromsoket kolven. Börja med ena änden av det yttre bromsbelägget på oket och vrid det nedåt tills klackarna och Fjädersäte fullt.
6

Byta sko tofflor på bakhjulet skivbroms adapter, och sedan flytta bromsoket. Byt hjulen på Explorer och sänk den till marken. Pumpa bromsarna som sittplats dynorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56944.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.