Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en tjocklek på en Dodge Caravan


Ändra eller ersätta en bromsok är ingen liten uppgift, särskilt för ett fordon så stor som en Dodge Caravan. Rådgör med en mekaniker eller expert innan du tar på en så viktig uppgift. Byta en tjocklek på en campingplats eller ett fordon är ofta bäst lämnas i händerna på en professionell. Saker du behöver
insexnyckel
Däck järn
Jack
olja /vätska pan
Caliper för Caravan
Kopparbricka
Transparent slang
Visa mer Instruktioner Review, ta bort den gamla Caliper
1

Höj och stödja van, vilket gör att du använder ett uttag för ett fordon av dess storlek. Avlägsna hjulet.
2

Lossa bromsslangen från bromsoket genom att ta bort fästa bulten. Släng tätningsbrickorna. Anslut slangen för att förhindra att vätska läcker.
3

bort bromsok styrpinne bultar. Skjut bromsok sakta bort från styrspindeln. Skjut bromsok s motsatta änden ut från under den bearbetade distansen på styrspindeln.
4

Rengör styrande ytorna knoge anliggning av något fett, smuts eller korrosion. Spraya en fin dimma av vatten på ytan och använd en fuktig trasa för detta. Smörj anliggningsytorna med en liberal mängd mångsidiga smörjmedel.
Installera nya Caliper
5

Placera nya bromsok över bromsbelägg och skiva rotorn. Var försiktig så att du inte skadar bromsok tätningar eller styrbussningar stift från bossarna styrspindeln under installationen.
6

tillbaka bromsok styrpinne bultar. Se till att du inte korsar tråden dem. Dra den främre bromsok bultar till 195 inch pounds. Dra de bakre bromsok bultar till 192 inch pounds.
7

Fäst bromsslangen till bromsoket med nya brickor. Dra åt bulten till 35 fot pounds.
8

Lufta bromssystemet. Öppna avluftningsventilen på montering, bifoga en genomskinlig slang till den och trycker på bromspedalen för att ta bort luft ur systemet.
9

Placera hjulet tillbaka på fordonet och dra åt muttrarna med 100 fot pounds. Sänk van och pumpa bromspedalen flera gånger för att försäkra fasthet. Sedan provköra bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56873.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.