Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man använder en Sunnen Cylinder Hone

Den Sunnen Cylinder Hone är en maskin som förstorar eller Refinishes cylindrarna i en bil eller lastbil motor. Med en tre-hästkrafter spindelmotor, den finslipa snabbt filer det inre av cylindern. Den finslipa använder en mängd olika tillbehör för att skära, fil eller polera cylindern. Den finslipa är datoriserade att se till att alla cylindrar är finslipat till exakt samma storlek. I botten av enheten ger både ett stativ för blocket och en stabil bas för finslipa. Saker du behöver
Sunnen Chucknyckel
Djup stenar
Bore huvudet
Skruvmejsel
Motor
Motor lift
Visa fler instruktioner
1

Avlägsna spindeln armen från spindeln. Spindeln är den stora, borr-liknande huvud som sträcker sig över arbetsområdet. Använd finslipa s chuck skiftnyckel för att lossa bulten mellan dornen och spindeln. Placera stenarna inuti spindeln för att bestämma längden av slaget. Stenarna stoppa spindeln från honing av cylindern för djupt. Byt dornen armen på spindeln.
2

Placera borrningen huvudet på änden av dornen. Nya bore huvuden är dimensionerade att den önskade bredden av cylindern. Gamla eller användas bore huvuden måste kalibreras varje gång de används för att kompensera för slitage.
3

Höj blocket på en motor lyft. Rulla motorn till cylindern finslipa. Sänk motorn på stigaren block i basen av finslipa. Placera motorn så nära centrum som möjligt. Skjut klämman in i slitsarna hos de bygelstagen belägna vid vardera änden av stigaren block. Dra åt klämmorna i båda ändar för hand för att säkert hålla blocket på plats.
4

Slå på maskinen. Huvudskärmen, som ligger över hening spindeln tänds. Använda pekskärmen anger visst djup och bredd av just ditt projekt. Ställ in linjebredd och hastighet på inställningsskärmen två av displayen. Om motorn är en inline kvarter, är projektet redo att starta. Om blocket är ett "V" motor, rotera blocket med vaggan spärrarna på båda sidor av riser block. Vaggan har skåror vid både 60 och 90-graders vinklar för att rymma alla "V" motorer.
5

Lossa slaglängdsinställning bulten att matcha önskad slaglängd. Inställningsskärmen kan ge dig koordinaterna, eller så kan du lägga slaglängden till längden av stenarna du placeras i spindeln armen. Subtrahera längden på hålet och dividera detta antal med två.
6

Skjut enheten armenhet över den första cylindern.
7

Dra kopplingen framåt och sänk borrning i hålet. Kopplingshandtaget är placerad på toppen av enheten armenhet på höger sida. Dra kopplingshandtaget framåt engagera motorn och starta maskinen.
8

När finslipa har slutfört borrningen jobb, stängs den av. Vänta tills hålet huvudet har stannat och höja drivarmen. Flytta hela aggregatet till nästa hål och upprepa processen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61599.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.