Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar drivremmen på en 4.7l Dodge Dakota

Den 4.7l V-8 Dodge motor är populär i Dodge Dakota, främst på grund av dess höga hästkrafter siffror i en låg vikt chassi. Liksom många moderna V-8 motorer, flera kritiska motordelar och tillbehör drivs av en enda rem, känd som en serpentin bälte. När detta går sönder eller slits ut, kommer banden skrika och så småningom bryta, vilket gör att du på den sida av vägen med en död motor. Saker du behöver
3/8-tums breaker bar och Hylsnyckelsats
ersätter bälte
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven. Leta upp spännaren till vänster om mitten på framsidan av motorn. Fäst breaker bar och uttag till slutet av spännaren och vrid den medurs. Ta sedan bort remmen från kabelstyrrullen först (vilket är en smidig trissan i toppen av motorn) och sedan dra bort det helt från motorn.
2

Rita ett diagram över drivremmen rutten om den gamla remmen är fortfarande närvarande. Om inte, kan du vanligtvis ett diagram bältesdragningen under huven på lastbilen eller på kärnan stöd. Om det inte finns, och du inte har ett ägarnas manuell, någon Dodge återförsäljare eller Dodge mekaniker kan ge dig rätt routing diagrammet.
3

Loop ersättande remmen på motorn efter den väg som anges på routing diagrammet. Springa runt varje trissa utom tomgångsskivan, vilket gör att bältet inte vrider eller kink längs vägen.
4

Dra upp spännaren igen med breaker bar, dra bältet över spännhjulet. Släpp spännaren och dubbelkolla att remmen inte är vriden eller böjd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60328.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.