Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar en tråd Heli Coil

professionella och amatör mekaniker ibland måste ta itu med en avskalad eller cross-gängade kvinnliga bulthålet. Ett sätt att reparera en tråd är med en Heli Coil insats. Den skadade tråden först borras och gängas till en större storlek, och sedan en rostfri lindad infoga liknar en fjäder är inskruvad i hålet. Insatsen tråd har en diamant format tvärsnitt med en 60-graders vinkel på vardera av de fyra ytorna för att matcha standarden vinkeln på skruvgängan. När reparerats, är Heli Coil hongängan starkare än den ursprungliga skadade gängan. Saker du behöver
Heli Coil tråd reparationssats
gängtolk specificerad kran /borr
Two-handed peka skiftnyckel
Aerosol burk med tryckluft
rundstans
Hammer
Needle-nosed tång
Die mutter
Visa fler instruktioner
1

Identifiera storleken på den ursprungliga bulten genom att matcha den sexkantiga huvudet till en vanlig skiftnyckel. Dubbelkolla storlek och stigning på gängan med en gängtolk. Varje blad i en uppsättning av tråd mätare har en tandad kant. Placera olika sågtandade kanter i sin tur på bulten tråden tills du hittar en som matchar. Bultstorlek kommer att stämplas på sidan av mätaren. Välj matchande kranen från Heli Coil kit
2

. Detta kommer att ha en något större diameter än den ursprungliga bulten, men båda trådarna kommer att vara identiska. Den korrekta kranen /borr storlek kommer att stämplas på slutet av kranen. Ut den avskalade eller cross-gängade hålet med den angivna kranen /borr
3

Drill. Om bulten vinkeln är kritisk, såsom med ett topplock bult, använd en borr press för precision inriktning, annars använder en handhållen borrmaskin.
4

Sätt kranen i en två-handed kran skiftnyckel. Placera kranen i hålet och håll den i rät vinkel mot ytan. Applicera måttligt tryck nedåt och vrid gängtapphållare medsols ett halvt varv för att starta tråden.
5

Vrid kranen skiftnyckel moturs en tredjedels varv för att bryta band av metall, eller "spån" cut av kranen. Vrid kranen medurs ett halvt varv utan något tryck nedåt, och sedan byta riktning för att bryta spånor. Fortsätt denna åtgärd tills den nya tråden har fullt skär. Använd en sprayburk med tryckluft för att blåsa bort spånorna ut ur det gängade hålet.
6

Välj rätt insats av rostfritt stål Heli Coil ur satsen och skruva fast den på slutet av den matchande tillhandahålls tråden drivrutin i satsen. Tråden i slutet av insatsen är böjd i 90-grader för att bilda en avbrytningspinnen flik. Denna flik an mot ett steg bearbetas på slutet av insatsen föraren, och detta förhindrar insatsen från att vrida på tråden föraren medan den skruvas in i hålet.
7

Placera änden av Heli Coil insatsen på det gängade hålet. Starta tråden noga för att undvika korsgängning, och skruva insatsen inom tre till fyra varv för hand tills det binder. Kläm två räckte gängtapphållare på änden av tråden drivrutinen och fortsätta. När toppen av Heli Coil insatsen har skruvats i under metallytan, tillbaka insatsen föraren ut genom att vrida den moturs.
8

Snap den 90-graders avbrytningspinnen lug bort i slutet av Heli Coil insatsen genom att infoga en rund punch i hålet tills den ligger an mot klacken. Tryck sedan på slutet av stansen med en hammare. Om hålet inte går hela vägen igenom metallen, ta bort den trasiga del med tryckluft eller med ett par nål-nosed tång.
9

Håll en korrekt dimensionerad sexkantig die mutter i ett vice och skruva original bulten i. Vrid bulten hela vägen ner dynan nöt att städa upp sin tråd. Testa montera bulten genom att trä in den Heli Coil insatsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60465.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.