Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en momentomvandlare

En automatisk växellåda använder en momentomvandlare att passera energi från motorn in i växellådan. En momentomvandlare är i huvudsak en tub av vätska är fäst vid motorns svänghjul som fungerar som en justerbar skruvstäd när snurra. Omvandlaren pressar vätskan genom små fack inuti sitt badkar för att skapa tryck. När trycket är tillräckligt högt, passerar omvandlaren det snurrande energi från motorn i transmissionen. Du bör byta ut en momentomvandlare som är trasig eller en som inte kan hantera kraften hos en motor. Matcha rätt momentomvandlaren till en motor ökar livslängden på transmissionen och tillåter motorn att arbeta på en högre nivå av prestanda. Saker du behöver
Vridmoment omvandlare Review Transmissionsolja
Ordet jack
buntband
Jack står
Öppna och slutna änden skiftnycklar: 3/8, 9/16, 7/16 , 1/2 tum
Extension minst 12 inches lång
Ratchet
uttag
Visa fler instruktioner
1

parkera bilen på en plan, ren yta .
2

Jack ena änden av fordonet från marken och stödja vikten på två fordonsindustrin pallbockar. Justera stativet till en höjd tillräckligt hög för att extrahera en överföring ut från under bilen. Ställ vikt ner på läktaren och flytta till den andra änden av fordonet. Lyft bilen upp och sänk ner den på ytterligare två pallbockar inställd på samma höjd som de andra. Fordonet ska vara jämn och domkraften avlägsnas från sin lyftposition.
3

Gå under fordonet till slutet av drivaxeln som ansluter den till bakaxeln. Det finns en universalled som håller samman de två delarna. Universalleden kommer att stanna inuti en av oken avskuren. Två U-bultar fästa kardanknut till bakaxeln s ok, och varje U-bult har två muttrar. Lossa och ta bort alla fyra U-bult muttrarna och dra U-bultarna fria från oket.
4

Placera bilen i friläge så att drivaxeln kan vridas. För att separera de två oken, flytta universalkopplingen så att en av de fria ändarna kommer att tippas bort från den bakre axeln. Med den universella ledade tippade så här, kan du vrida drivaxeln och dra axeln bort från bakaxeln oket. Håll den fria änden av drivaxeln ovanför bakaxeln oket och knacka eller dra på drivaxeln för att skilja den från baksidan av sändningen.
5

Öppna huven på bilen och lokalisera överföring fylla röret. Följ längden av röret tillbaka mot överföring till hitta fästet eller flik som används för att säkra det på plats. Ta bort bulten som går genom påfyllningsröret fliken och dra upp röret för att ta bort den från växellådan. Röret kan separeras från gummigenomföringen som linjer vätskan fylla porten på transmissionen. Ställ bilen i parken
6

. Gå under fordonet till där momentomvandlaren är synlig på framsidan av transmissionen. Lossa och ta bort skruvarna som håller momentomvandlaren till svänghjulet. Momentomvandlaren har tre eller fyra "fötter" att alla har en mutter och en bult för att ta bort plus tre eller fyra bultar som drar åt direkt i omvandlaren.
7

Placera en domkraft under växellådan pan och höja armen upp i grytan och sätta lite tryck uppåt på transmissionen. Detta avlastar det tvärgående elementet som bidrar till att stödja svansen av transmissionen. Ta bort skruvarna som håller transmissionen till tvärbalken och korset bultarna medlemsländer som håller fast den på bilens ram. Använd ordet jack att häva överföring upp tillräckligt högt för att ta bort tvärbalken från under det.
8

Lossa växellådans bultar balanshjulkåpan säkra överföringen till motorn. En förlängning och ratcheting skiftnyckel med rätt uttag kommer att kunna nå och ta bort de sex eller sju skruvar som finns där. När du drar överföringen bort från motorn, är vikten allt på domkraften. Innan du drar bort det, det sitter på två pinnar som sticker ut ur motorn. Dra överföringen bort från motorn och sänk ner det så att domkraften kan tas bort och transmissionen satt på marken.
9

Dra gamla momentomvandlaren av växellådans ingående axel. Fyll en ny momentomvandlare med en liter transmissionsolja och tryck på växellådans ingående axel. Den ingående axeln och fluiden pump som är placerad på framsidan av transmissionen har en skårad rör som momentomvandlaren s drivhylsan måste gripa med. Med momentomvandlaren pressas på den ingående axeln, vrid omvandlaren ett eller annat sätt tills omvandlaren ingrepp med skåran och att den sitter helt på plats. Titta ner den ingående axeln för att se spåren. Linje omvandlaren upp med axeln när du trycker på den för en enklare passform.
10

tillbaka sändningen i omvänd ordning. Fyll växellådan med vätska och kontrollera vätskenivån med fordonet körs. En ny momentomvandlare ger en bra överföring nytt liv och fordonsägaren ett nytt sätt att köra med en skillnad i acceleration och start prestanda med ett nytt, bättre matchning momentomvandlare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59894.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.