Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Truck Värmare Reparation

Truck värmare är förlängningar av fordonets kylsystem. Inne i hytten är en liten radiator - även ringa ett värmeelement - som låter het kylvätska kan strömma från motorn, cirkulera genom kärnan, sedan tillbaka till motorn. En fläkt blåser luft över kärnan för att värma den, sedan på genom kanalerna och slutligen in i kupén. Hela systemet består av: en ventil för att styra varma kylmedelsflöde in i kärnan, en blandning dörr att reglera temperaturen inblåsning, och en fläkt för att cirkulera den uppvärmda luften. Dessa kan användas i olika kombinationer beroende på tillverkare. Saker du behöver
Wrench in
3/8 Hylsnyckelsats
Skruvmejselsats
testlampan
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera fläkten -motorkrets först. Det är enklast och enkelt att testa. Med nyckeln på, vrid fläktomkopplaren till alla positioner. Om det fungerar bara på hög, har fläkten motstånden misslyckats och behöver bytas ut. De är oftast belägna i fläkthuset för att hålla dem svalna. Om fläkten inte fungerar alls, kontrollera säkringen, och kolla om makten på fläktmotorn. Om säkringen är bra och det finns ingen ström i motorn, är växeln defekt och måste bytas ut, eller motstånden har misslyckats. Om det finns ström i motorn, är det trasig och behöver bytas.
2

Starta trucken, lyfter huven och låt den bli varm. Placera ventilen värmereglaget installerad i en värmare slang. Två Värmeslangarna löpa från motorn till brandväggen där de fäster vid värmeelementet. Ventilen kommer att ha ett vakuum linje eller kabel ansluten. Ställ värmaren på full värme. Känn värmeslangen före och efter värmaren styrventil. Temperaturen bör vara hett på båda sidor. Om det är kallt på inloppssidan till värmeelementet, se till att det är vakuum eller kabeln fungerar ordentligt. Om så är fallet, byt värmaren ventilen. Om inte, reparera vakuum krets såsom ett vakuum läcka eller defekt värmare vakuumbrytare i instrumentpanelen. Detsamma gäller för en trasig kabel - en defekt streck hävstång kan behöva repareras
3

Kör blandningen dörr genom att välja full värme och full kyla.. På många sena modell fordon detta är allt som styr temperaturen, ingen aggregatet reglerventil används. Dessa dörrar drivs av en slid spak som styr en kabel, eller en liten elektrisk motor som styrs av en digital omkopplare. Ofta blandningen lucktätningen blir fastnat, de kabelbrott, eller en plast spak som driver kabeln blir gamla och sprickor. Sätt tillbaka panelen klimatkontroll om detta är problemet. Digital streck switchar misslyckas ofta, och det är vanligt för de små, blandning-dörrmotorn de kontrollerar att också att misslyckas. Digitala klimat kontrollpaneler har en själv-diagnostisk funktion. Följ tillverkarens serviceprocedurer för dessa enheter.
4

Testa motorns kylsystem. Om temperaturen i motorn är för kallt, kommer värmaren blir aldrig varm. En termostat kan vara fastnat öppen och behöver bytas ut. Kontrollera om kylaren är låg på kylvätska. Om det inte finns tillräckligt att tillåta någon att flöda in i värmeelementet, kommer det inte att fungera.
5

Känn båda Värmeslangarna går in i brandväggen. Om man är varm kommer in, men den andra är kall kommer ut, är värmeelementet blockerad och skorpa med mineralfyndigheter. Det kommer att behöva bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60778.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.