Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter främre bromsbelägg på en 2001 Honda Civic

Dina bromsar är den viktigaste delen av säkerhetsutrustning på din bil. Det är viktigt att ta hand om dina bromsar för att upprätthålla den höga stoppa prestanda de levererar. Honda Civic är utrustad med skivbromsar fram som standardutrustning. Byta dynorna monterade på dessa bromsar bör ta under en timme under ideala förhållanden. Saker du behöver
Bromsbelägg
Ratchet och Hylsnyckelsats
Ordet jack
Jack står
Turkiet Baster
rörtång
Mekaniker tråd
Tvingfäste

Visa fler instruktioner
1

Dra spaken Huvlås insidan av Civic att poppa huven. Flytta till huven och lyft upp den genom att dra på undersidan spärren. Koppla loss kabeln till den negativa polen på batteriet, med Ratchet och uttaget, och ställ kabeln åt sidan. Leta reda på huvudbromscylinder reservoar på baksidan av motorrummet på förarsidan. Ta hälften av vätskan i bromshuvudcylindern reservoar med en kalkon baster. Återanvänd aldrig bromsvätska - plats vätskan i en förslutningsbar behållare och kassera det ordentligt
2

Använd rörtång för att lossa muttrarna på båda hjulen.. Lyft framsidan av Civic från marken med hjälp av en domkraft. Stödja fordonets front med pallbockar placerad undertill. Slutför bort muttrarna och dra hjulen bort av axeln att avslöja frambromsen hårdvara.
3

Använd ett Ratchet och uttag för att ta bort de två skruvarna som håller bromsoket till bromsok mount . Lyft tjocklek av av bromsrotorn att avslöja på bromsbeläggen. Häng bromsoket på en upphängningskomponent med mekaniker tråd.
4

bort bromsbelägg från bromsok fästet och lossa klämmorna från dynorna, om sådan finns. Placera en av de gamla kuddar över bromsok kolv och skjut tillbaka inne i tjocklek med en C-klämma.
5

Fäst klämmorna på de nya bromsbelägg och placera dem på bromsok fästet. Avlägsna mekaniker tråd och skjut tjocklek över klotsarna och rotorn. Byt ut fästbultarna och dra åt dem med Ratchet och uttag. Upprepa processen med det andra hjulet.
6

Montera hjulen på axeln och dra åt muttrarna. Palla upp fordonet tillräckligt för att ta bort domkraften, sedan sänka Civic på hjulen. Slutför dra åt muttrarna med rörtång.
7

Anslut den negativa batterikabeln. Lägg färsk bromsvätska till bromshuvudcylindern reservoaren tills den når toppen påfyllningsstrecket. Pumpa bromsarna fyra till fem gånger så de nya dynor kan ställa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58899.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.