Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Tecken på en Bad Idle Air Control Valve

En ledig luftstyrventil, även kallad en IAC-ventilen, finns i varje fordon och ligger inne i spjällhuset. När en bil går på tomgång vid ett rödljus eller vid parkering, reglerar tomgång luftreglerventilen mängden luft som cirkulerar i motorn, vilket håller motorn vid ett konstant varvtal och förhindrar ojämn tomgång. När en luftstyrventil går dåligt på grund av antingen kol uppbyggd eller fastnar, finns det några tydliga symtom. Låga varvtal

En dålig tomgång luftstyrventil förhindrar tillräckligt luftflöde till motorn och kommer att leda till allt lägre varvtal vid tomgång. Antalet varvtal, tomgång, kommer variera lite baserat på den enskilda fordon, men anses i allmänhet låg då under 800 RPM. Varvtalet ökar till normala nivåer när gaspedalen trycks ned.
Stalling

luftreglerventilen blir allt igensatt, motorns varvtal, tomgång, kommer att fortsätta att släppa tills fordonet stannar. Detta problem kan vanligen identifieras genom tillämpning av gas. När fordonet är på väg att stall, trycker på gaspedalen kommer att orsaka varvtal för att öka och kommer att hålla bilen igång. Om pedalen släpps, kommer de varvtal sjunka snabbt, och bilen kommer att avstanna. Ibland, beroende på hur illa det tomgång luftreglerventilen är igensatt, kan fordonet köras korrekt när gaspedalen trycks ned, men sedan spotta eller stall vid sänkning av hastigheten.
Ojämn tomgång

Om tomgång luftreglerventilen har gått dåligt och inte längre reglerar luftflödet in i motorn, oftast på grund av IAC som fastnat öppen, kommer fordonet tomgång grovt. En ojämn tomgång kännetecknas av skakningar, vibrerande och ryser när bilen är påslagen men inte röra. En ojämn tomgång på grund av ett dåligt intag luftstyrventil kommer så småningom resultera i motorstopp omedelbart efter start av fordonet.
Väderväxlingar

En dålig tomgång luftstyrventil kan orsaka en bil att stanna omedelbart efter antändning i varmt väder, men bilen startar ordentligt när det är kallt. När gaspedalen trycks, dock kommer bilen stå. Likaså, om temperaturen utanför är tillräckligt varmt, kan bilen starta även om tomgång luftreglerventilen är dåligt men kräver att föraren omedelbart trycka på gaspedalen för att hålla den från motorstopp.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60362.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.