Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort frambroms Rotorer Från en Ford Taurus

Ford Taurus har funnits sedan 1986. Även om vissa konstruktionsändringar och kosmetiska face-hissar för medelstora sedan skedde genom åren, var det reformerades 2008 då den infördes som en full-size bil. De främre rotorer av Ford Taurus har förändrats väldigt lite genom åren. Att ersätta dem själv är genomförbart förutsatt att du har några mekaniska färdigheter, och det kommer att spara pengar på arbetskostnader. Saker du behöver
Ordet jack
stödbenet (s) katalog Stoppkloss
Turkiet Baster
DOT 3 bromsvätska
bungee rep
1/2-tums enhet bryta bar
1/2-tums enhet socket uppsättning
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet justerbart momentnyckel (rekommenderas) katalog Medium brytjärnet
Heavy gummiklubba eller kulhammare
Skyddsglasögon
Spray smörjmedel
Brake clean spraya
Shop rag (er)
Visa fler instruktioner
1

Park Taurus på en platt, asfalterad yta. Dra åt parkeringsbromsen och släpp huvfäste. Placera en hjulklossindikator bakom en av de bakre däcken. Öppna huven. Ta bort locket till huvudcylindern behållaren och suga ut hälften av bromsvätska med en kalkon baster. Släng vätskan och sätt på locket.
2

Bryt muttrarna löst på båda framdäcken, med hjälp av brytjärn och en socket. Lyft den vänstra panelen främre fjärdedel av Taurus, med hjälp av domkraft, och placera pallbock under främre ram järnväg eller den främre rocker panel. Ta vänster hjulmuttrar lug och däck.
3

in bändjärn in framsidan av okhuset porthole och bänd bromsok kolv inåt, med utombordaren pad mot rotorn för hävstångseffekt . Komprimera kolven på bromsok hela vägen tills det tar stopp. Leta upp och ta bort bromsok ankarskruvarna på insidan av knogen, med Ratchet och en socket för att ta bort bromsok, bromsok bron och kuddar som en sammansatt enhet. Om du skulle byta kuddar, skulle du behöva ta bort bromsok från bron, ta ut elektroderna, och sedan ta bort bromsok ankaret.
4

Stötta bromskaliperenheten till främre spiralfjädern, hjälp ett bungee rep att hänga den från. Låt inte bromsoket att dingla från broms slang.
5

ur rotorn. Om rotorn är rostat fast i navet, spraya både insidan och utsidan av navet /rotor samband med spray smörjmedel. Sätt på skyddsglasögon. Om du håller rotorn att återanvända, slå den med en tung gummiklubba på den pläterade fin från insidan slår utåt. Om du ersätter rotorn med en ny, kan du använda en kulhammare att bli mer effektiva. Vrid rotorn 1/4 varv mellan strejker tills den bryts av från navet, oavsett vilken hammare du använder.
6

Spray bromsen ren på den nya rotorn innan du byter den. Du ska spraya en bearbetad rotor med bromsen ren samt, i fall du hade rotorn vände på en delar butik eller verkstad med en broms svarv. Torka rotorn torra och ersätta den på navet
7

tillbaka bromsoket montering och bultar ankare,. Skärpa. Byter hjulet och lug nötter. Kan dra åt muttrarna flush till navet på hjulet. Sänk Taurus och dra åt muttrarna omväxlande med momentnyckel inställd på 100 foot pounds och en socket.
8

Upprepa steg 3 till 7 på höger sida.
9 < p> Pumpa fotbromsen när du är färdig och Taurus är tillbaka på marken. Detta kommer att återställa det hydrauliska trycket för den komprimerade bromsok kolvarna. Det kan ta flera pumpar för att bromspedalen att känna sig normal. Lägg DOT 3 bromsvätska till huvudcylindern behållaren och sätt på locket. Avlägsna hjulet chock, släpp parkeringsbromsen och provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57140.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.