Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsar på VW Passat

Några system på din VW Passat är så avgörande för en säker drift av fordonet som dina bromsar. Möjligheten att stoppa bilen där och när du behöver: skillnaden mellan att komma någonstans säkert och orsaka en olycka. Liksom alla mekaniska delar, bromsar slits ut med tiden, och måste bytas ut. Byta bromsar på en VW Passat är ett ganska enkelt jobb som kan åstadkommas genom din genomsnittliga uppfart mekaniker på en eftermiddag. Saker du behöver
Stoppklossar
rörtång
Jack
stödbenet
mutterdragare
bromskolvens Tool Review Nya bromsbelägg
Visa fler instruktioner

1

Sätt din Passat i parken eller i omvänd om fordonet är utrustat med en manuell växellåda. Blockera framhjulen om du arbetar på de bakre bromsarna eller bakhjulen om att arbeta på de främre bromsarna. Koppla inte parkeringsbromsen om att arbeta på de bakre bromsarna.
2

Använd din lug skiftnyckel för att lossa muttrarna ett varv innan du lyfter bilen. Lyft fordonet med din domkraft tills hjulet inte längre vidrör marken. Ta bort muttrarna och ta bort hjulet. Placera domkraften monter där det kan säkert stödja fordonet och där det inte stör din arbetsplats. Sänk din Passat tills det är säkert vilar på stödbenet.
3

Lossa kontaktstycket för pad slitageindikator om bilen är utrustad med dem. Ta bort skyddshylsan täcker bultarna styrpinne. Avlägsna bultarna styrtapp med din nyckel. Du kan behöva använda en andra skruvnyckel för att förhindra den inre guiden från svarvning under bulten borttagningen.
4

Ta bort bromsok från rotorn montering och ställ den åt sidan. Var noga med att inte låta vikten av bromsok skada bromsledningen. Ta bort de gamla bromsbelägg och klämmorna. Observera placeringen av de enskilda dynorna under avlägsnande för att säkerställa korrekt placering av de nya dynorna.
5

Använd din verktyg bromskolven att dra tillbaka kolven. Vrid kolven medurs samtidigt som du trycker in den kolvhuset. Kolven måste vara helt indragen för att rymma tjockleken på nya bromsbelägg.
6

Ta bort skyddsplasten från dina nya kuddar om de har en självhäftande baksida. Installera de nya kuddar och fästklamrarna. Byt bromsok och installera bultarna styrpinne. Dra åt skruvarna med 26 foot-pounds av vridmoment. Byt skyddskåpor och anslut ledningar slitageindikator som är tillämpligt. Tryck på bromspedalen några gånger för att säkerställa korrekt pad sittplatser.
7

Lyft bilen tills stödbenet kan tas bort och nödvändig klarering att man byter hjulet har nåtts. Placera hjulet på plats och installera alla muttrarna. Dra åt muttrarna tills hjulet sitter fast ordentligt. Sänk bilen och kontrollera att hjulmuttrarna är korrekt åtdragna.
8

Upprepa proceduren på andra hjul, ompositionering av stoppklossar vid behov. Ta bort stoppklossar när allt arbete är klart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58323.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.