Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man testar en Booster vakuum broms på en Tahoe

Chevrolet Tahoe är en fullstor SUV som introducerades under 1995 års modell. Som med alla moderna fordon, är Tahoe utrustad med power-assisted bromsar, och vakuum booster är en viktig del av kraften bromssystemet. Eventuella problem med vakuum booster kan innebära att en oerhörd ansträngning kommer att krävas på den del av föraren för att bromsa eller stoppa fordonet. Lyckligtvis testa operationen vakuum booster är en enkel uppgift att förare kan prestera för sig själva. Instruktioner
1

Parkera bilen, stäng av motorn och pumpa bromspedalen några gånger för att använda upp eventuellt kvarvarande vakuum i vakuum booster. Tryck ner bromspedalen och håll den intryckt. Starta motorn. Bromspedalen bör släppa ca 1/4 tum. Om detta händer, betyder det att vakuum booster fungerar.
2

Kör motorn för en minut eller så. Stäng av motorn och långsamt pumpa bromspedalen fyra eller fem gånger, väntar ett par sekunder mellan varje pump. Bromspedalen ska trycka på en något högre position med varje pump, vilket indikerar att boostern är lufttät, och booster backventilen fungerar. Om det finns en läcka i booster eller backventilen, då bromspedalen stannar på samma höga position med varje pump.
3

Starta motorn och låt den gå en minut eller så. Tryck ner bromspedalen och håll den intryckt. Håll ner bromspedalen, stanna motorn. Fortsätt att hålla ner pedalen med konstant tryck under ca 30 sekunder. Om pedalen inte långsamt stiga under denna tid, betyder det att boostern inte läcker, och backventilen fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58665.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.