Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en gasvajer i en 1989 Toyota Truck

gasvajern på en 1989 Toyota pickup är den fysiska förbindelsen mellan gaspedalen och spjällhuset. När du trycker ner gaspedalen, är kabeln dras tillbaka vilket drar gasa kroppen. Denna kabel kan sträcka ut över tiden, och så småningom blir det svårt att göra trucken accelerera. Lyckligtvis kan byta gasvajern åtgärda dessa problem och det kan göras i ungefär en timme eller så med grundläggande verktyg. Saker du behöver
skruvnyckel set
Ficklampa
Byte gasvajern
Visa fler instruktioner
1

Pop huven. Leta gasreglaget kopplingen på sidan av spjällhuset. Koppla bort kabeln från spjällhuset med hjälp av en skiftnyckel för att ta bort både justeringsmuttern och låsmutter på kabeln. Dra bort spjällhuset. Skruva loss kabeln från den närbelägna fästet med skiftnyckel.
2

Skjut kabeln genom brandväggen för hand. Shine ficklampan under instrumentbrädan och leta efter anslutningen mellan kabeln och gaspedalen. Dra ut av kopplingen för hand genom öppningen på pedalen. Ställ ersättare kabeln genom hålet i brandväggen och ansluta den nya kabeln till pedalen koppling.
3

Kör kabeln till spjällhuset och anslut den med bultarna och en öppen- skiftnyckel. Starta bilen och kontrollera tomgångsvarvtalet av lastbilen genom mätarna. Justera justermuttern på gasvajern framåt eller bakåt för att justera tomgångsvarvtalet uppåt eller nedåt, ställ sedan in muttern med låsmuttern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60507.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.