Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en slang Kylvätska Bypass

Bilmotorer behöver ett sätt att utjämna trycket vattenpump. Motorn är kall när den startar, men vattenpumpen snurrar även om det inte behövs. Utan en kringgående rutt, kylvätskan skulle dött huvud mot en stängd termostat. Skulle termostaten stick stängd, skulle samma problem uppstå och pumpen kunde kavitera, eller bildar luftfickor, som kan upphäva vattenpumpen. Byte av slang kylvätska bypass kommer att bidra till att detta inte händer. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
Skruvmejselsats
Byte kylvätska bypass slang
Visa fler instruktioner
1

Hissa upp framför bilen och sänka den på pallbockar under de två framhjulen. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren dräneringsventil. Lossa ventilen och delvis tömma kylaren så kylvätskenivån når strax nedanför bypass slang.
2

Använd en skruvmejsel för att lossa bypass slangklämmorna och ta bort slangen. I vissa fall använder sig av bypass VVS ett rör istället för en gummislang. Dessa rör eller slangar, ligger nära termostathuset. Följ övre kylarslangen till posten porten på motorn. Vanligtvis termostaten är placerad inne i motorn, i ett hölje där den övre slangen är fäst. Bypass-slangen ligger under höljet. Den bypass slang är alltid mycket mindre än kylarslangen.
3

Montera en ny slang och dra åt klämmorna. Om bypass krets använder ett rör, inspektera det gamla röret. Dessa normalt rost och rutinmässigt byte är viktigt att upprätthålla integriteten i kylsystemet. Dra åt ventilen kylaren avloppet.
4

Sänk bilen från domkraften och fylla på kylaren med kylvätska. Starta fordonet. Låt den bli varm och kolla efter läckor. Stäng av motorn och låt den svalna. Kontrollera igen kylvätskenivån och fyll vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61081.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.