Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Wire Voltmeter Mätare på en bil

Voltmetern gauge övervakar batteriets kondition och generatorn. Det kommer att visa spänningen generatorn fimpa för att ladda batteriet. Titta på voltmetern kommer att berätta om batteriet börjar gå dåligt. Ett batteri kommer att lägga ut över 12 volt även med en eller flera dåliga celler, men strömstyrkan minskar dramatiskt. Strömstyrka är vad som behövs för att starta motorn. Genom att titta på voltmetern samtidigt startmotorn är inkopplad, kan du se om spänningen sjunker till 10 volt eller mindre. Om så är fallet, har det en dålig cell och behöver bytas ut innan det orsakar problem. Om voltmetern visar endast cirka 12 volt eller mindre när motorn är igång generatorn är dålig och inte laddning och motorn går strikt på batteriet. Om voltmetern visar en hög 16 volt eller högre, är regulatorn i generatorn dåligt och kommer att brinna upp lamporna och kan möjligen bränna ledningarna. Saker du behöver
16-gauge wireWire strippersScrewdriver10mm socket10mm ratchet
Visa fler instruktioner
1

hitta en plats brukar - under instrumentbrädan - att voltmetern kan vara monterad. Montera voltmeter med de medföljande skruvarna. På baksidan av voltmetern, det finns två anslutningar. Titta på dem noga - den ena sidan är positiv och den andra negativ. De måste vara ansluten på det sättet eller voltmetern kommer arbeta baklänges indikerar en urladdning när det faktiskt laddas. 16-gauge wire för hookup
2

Används om tråden inte var försedd med voltmetern satsen. Addera 3

Avlägsna botten av instrumentbrädan för att få tillgång till selen. Selen kan ses komma ut ur rattstången och gå in i en rektangulär kontakt nära stommen - oftast till vänster. Sondera kontakt för en tråd som har makten med nyckeln avstängd och inte falla till 0 när motorn startas. Kom ihåg att den stora 10-gauge gula ledningen är startsnabb och kommer inte ha någon makt utom när startmotorn är inkopplad. Aldrig bråka med en gul tråd med en djärv svart rand runt den. Kalla det den gula jackan tråd eftersom detta är krockkudden ledningar.
4

Leta efter ett tillbehör tråd. Vanligtvis är den bruna kabeln tillbehöret tråd och den gröna eller blå tråd kommer att vara den huvudsakliga ström till tändningen. Någon av dessa kommer att fungera, men varje tillverkare har sina egna färger för de olika kretsarna. Det är helt säkert att testa dessa kretsar.
5

Fäst voltmeter negativa till en bra jord och sondera kablar vid kontakten. När en tråd hittas som är hett (har ström) med nyckeln, håll sonden där och vrider om nyckeln på. Håll utkik mätaren. Så länge strömmen är fortfarande där när nyckeln vrids om, är det en bra krets att använda för voltmetern. Vrid nyckeln och klippa av tråden ca 4 inches upp från kontakten (snittet blir mellan kontakten och rattstången). Fäst tråden kommer ut ur kontakten till den positiva polen på voltmetern och slutet går till rattstången till den negativa sidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59885.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.