Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsvätskan på en Honda CRV

Honda marknadsför CRV med en effekt bromsoption som en säkerhetsåtgärd. Servobromsar använder en makt booster kopplad direkt till motorn, som sedan överför kraften till bromshuvudcylindern. Denna process ger bromskraft för fordonet. Vätskan i systemet blir förorenad med tiden och behöver ersättas. Spolning av Honda CRV bromssystem tar ungefär en timme om det görs på rätt sätt med rätt verktyg. Saker du behöver
Turkiet Baster
Jack
4 pallbockar
rörtång
Wrench
gummislang
Clear plastflaska
DOT-3 bromsvätska
Assistent
Visa fler instruktioner
Spola bromsledningar
1

Avlägsna CRV lock bromsvätskebehållaren och hävert ut någon bromsvätska från behållaren med hjälp av en kalkon baster. När den är tom, fyll behållaren med rent DOT-3 bromsvätskan.
2

Placera domkraften under axeln och höja fordonet upp ett hjul i taget. Lossa muttrarna och ta bort däcken. Ställ in dem åt sidan. Placera en pallbock under ramen av fordonet och ta bort jack.
3

Lossa alla fyra dämpskruvar så vätskan rinner ut. På de främre skivbromsar, är luftningsskruven på oket mot motorn. På bakre trumbromsar (tillgänglig på äldre modeller), är det luftskruven ovanför axeln bakom trumman. På skivbromsar bak, är det luftskruven ovanpå bakre bromsok.
4

Har assistenten Trampa fast i golvet och håll. Dra åt alla fyra dämpskruvar och har assistent Släpp pedalen. Upprepa processen tills ren bromsvätska kommer ut skruvarna. Kontrollera att bromsvätskebehållaren är fullt hela tiden.
Lufta bromsar
5

Lufta passagerare bakbroms först. Från och med bromsen längst bort från behållaren säkerställer all luft i ledningarna tvingas ut. Flytta till föraren bak andra, passagerare främre tredjedel, och avsluta med föraren framför att se all luft avtappas från systemet.
6

Placera ena änden av gummislangen på luftskruven och dränka den andra änden i en klar plastflaska delvis fylld med DOT-3 bromsvätska. Kontrollera behållaren för att säkerställa att det är fullt.
7

Har assistenten Trampa fast i golvet, sedan lossa luftningsskruven. Övervaka vätska som kommer ut ur gummislangen och titta på för luftbubblor. Dra åt luftningsskruven när flödet upphör och ha assistent Släpp pedalen. Upprepa processen tills du ser några luftbubblor kommer ut ur röret i tre varv. Kontrollera att bromsvätskebehållaren förblir åtminstone halvfullt under processen.
8

Upprepa steg 2 och 3 för de andra hjulen i den ordning som beskrivs i steg 1.
9 < p> Byt varje däck och dra åt muttrarna. Höj fordonet något för att ta bort jack står ett hjul i taget. Dra åt muttrarna till fabriken rekommenderat vridmoment när fordonet är fullt på marken. Toppa bromsvätskebehållaren och sätt på locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58490.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.