Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Brake Booster Felsökning

Bromskraftförstärkaren i bilen är en av de delar som gör sitt jobb tyst och obemärkt, tills den dag det inte fungerar. Plötsligt finner du att trycka på bromspedalen för att stoppa bilen tar mycket mer ansträngning. Pedalen känns hårt, men bromsarna fungerar mycket långsamt, och det tar mycket mer stoppsträcka. Operation

Automotive broms boosters drivs från motorns vakuum. En stor flexibelt membran inom booster har luften avlägsnas från ena sidan när du trampar på bromspedalen. Detta orsakar atmosfärstryck för att trycka på den motsatta sidan av membranet, och på grund av dess anslutning till bromshuvudcylindern, hjälper membranet att slå till bromsarna.
Möjliga problem

eventuella problem med en broms booster är förlust av medföljande vakuum eller en sprucken membran.
Felsökning

Det första steget för att felsöka ett problem med en bromsservo är att kontrollera att ett problem existerar. Med motorn avstängd, pumpa bromsen flera gånger och hålla pedalen nere när du startar motorn. En arbetsgrupp makten bromsen drar pedalen ner lite längre, om pedalen inte rör sig, är nästa steg att kontrollera att motorns vakuum drar på booster. Kontrollera slangen för sprickor och raster samt att den är ansluten ordentligt i båda ändar. Med motorn avstängd, ta slangänden från bromsservon och plastventil från slangänden. Blås i ventilen, den bör tillåta luft att strömma i endast en riktning. Byt ut den om du kan blåsa i båda sidor.

Starta motorn och kontrollera vakuum i slangen. Motorn kan köras grov när slangen är obegränsad, men kommer att jämna ut om du ansluter slangänden. Om inget vakuum känns, är problemet ett begränsat vakuumöppning som skall rengöras innan ytterligare tester.

Montera ventilen och slangen till bromsservon. Lyssna efter luft läckage, vilket skulle kunna tyda på en sprucken booster. Ha en hjälpare bromsa medan du lyssnar also.If tillräckligt vakuum matas, inga luftläckage hörda och bromsen fortfarande inte har någon makt bistå, byt ut boostern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57529.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.