Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man använder Timing Lights

Syftet med stroboskop är att ange övre dödläget på cylinder 1 och ger en visuell referens för att använda för att avancera eller fördröja tidpunkten. Tändningen är poängen att tändstiftet bränder i power stroke. Bränsle brinner med en bestämd hastighet i en motor beroende på kompression i motorn. Bränningen av tändstift måste vara tillräckligt långt i förväg om makt stroke så att så mycket av bränslet som möjligt bränns i power stroke. Instruktioner
1

Hook tidpunkten ljusets kraftkabel till batteripolerna. Fäst sonden gnista tråd till numret "1" cylinders tändkabel. Ställ timing ratten indikatorlampan till "0." Se till att alla kablar är fria från alla rörliga delar, såsom fläkt, remmar och remskivor.
2

Starta motorn och ställ in stroboskop till antalet cylindrar. Om bilen är en 4-cylindrig (fyrcylindriga hål), ställa in tiden ljuset till "4." Om det är en 6-cylindrig, ställa ljuset till "6." För 8-cylindriga motorer, ställa in ljuset på "8." Tryck på avtryckaren på timing ljus och lysa ner på vevaxeln remskiva eller harmonisk balansaxel. Det finns en platta precis ovanför balanseringsdon eller trissan. På plattan kommer det att finnas en "0" i mitten och sedan tal i steg upp till 40 på båda sidor av "0"-märke. Den ena sidan, oftast den vänstra sidan, kommer att ha bokstäverna "BTDC," som betyder "före övre dödpunkten" och den andra sidan kommer att ha "ATDC" eller efter den övre dödpunkten. Den som du är intresserad av är BTDC.
3

Dra slangen vakuum förväg och sätt i hamnen i förgasaren med en bit gummislang och en skruv, om fordonet är utrustat med en tidig stil distributör. Om det är en datorstyrd fordon, koppla ur kortslutningsbygel. Jordstaven är en plugg bredvid distributören direkt i linje med distributören.
4

Låt motorn gå på tomgång. Medan skinande ljuset på timing plattan med motorn på tomgång, vrid tidpunkten ratten på stroboskop tills linjen på Harmonic balancer ställer upp med "0" markeringen på timing plattan.
5

Läs numret visas på timing ljus under ratten. Kontrollera detta nummer med tidpunkten numret på fordonet justeringsinformation tag under huven på bilen. Det kommer att säga, till exempel för att ställa in timing att fyra grader före övre dödpunkten på tomgång. Om numret på ratten på timing ljuset är annorlunda då tidpunkten måste justeras.
6

Lossa skruvarna vid basen av distributören och vrid fördelaren något och kontrollera timingen igen genom att vrida ratten tills linjen är på "0" märket. Om antalet närmar hålla på tills det är på märket. Vrid fördelaren den andra riktningen, om det blir längre bort. När målet grader BTDC uppnåtts, dra åt skruvarna på distributören. Anslut jordstaven tillbaka i uttaget eller anslut vakuum linjen tillbaka in i förgasaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59884.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.