Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter skivbromsar bak i en Pontiac Bonneville

Den Pontiac Bonneville har antingen skiva eller trumbromsar i den bakre delen av bilen. Båda typerna av bromsar ge tillräcklig bromskraft för en personbil. Byta skivbromsar bak på en Bonneville är en enkel procedur att utföra. Läs vidare för att lära sig hur. Saker du behöver
spruta eller sug pistol
förslutningsbar behållare
Bil jack
Jack står
Momentnyckel
Tvingfäste
Mekanisk tråd
Spanner verktyg
2 Inboard bromsbelägg Sida 2 Utombordare bromsbelägg
Multipurpose smörjmedel Sida 2 Pad hållare
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
borttagning av den gamla Skivbromsar

1

Kontrollera att bromsvätskan är mindre än halvfullt. Om det behövs, hävert några i bromsvätskan från behållaren med en spruta eller sug pistol. Töm den i en godkänd behållare och kassera den enligt lokala föreskrifter.
2

Höj baksida Bonneville från marken med en domkraft. Stödja det på alla sidor med pallbockar att förhindra tippning. Håll barn och djur borta från fordonet vid service det.
3

Lossa muttrarna på hjul och däck montering med en momentnyckel. Ta församlingarna och ställ åt sidan uppåt för att förhindra skador på dem.
4

Komprimera bromsok kolv in i hålet med en stor C-klämma för att göra plats för bromsoket att svänga från sin konsol. Var säker på att du inte komprimera det mer än en millimeter av kolvens resor.
5

Lossa parkeringsbromsen kabelstyrande Pinnbult från den nedre styrarmen. Ta ut botten bromsoket pin bult och vrida bromsok uppåt. Häng bromsok från ramen av Bonneville med mekanisk tråd för att förhindra att bryta bromsslangen.
6

Skjut ut de inre och yttre bromsbelägg. Inspektera hållarna bromsbelägg och byt vid skador är uppenbar.
Installation av nya Skivbromsar
7

Kontrollera att bromsoket fjädring stövlar, bultar stift och kolv boot är fria från skador. Om du ser synliga skador eller korrosion, byt ut dem.
8

Vrid kolven medurs med en skiftnyckel tills den retirerar in i hålet. Passa in skårorna i kolven med inriktningsstiften på nya bromsbelägg.
9

Smörj bakre bromsok bultar med en hög temperatur smörjmedel. Fäst hållarna bromsbelägg till bromsoket fästet, följt av de inre och yttre bromsbelägg.
10

Lossa bromsok från den mekaniska tråd och placera den i bromsok fästet över bromsbelägg. Byt bromsok Pinnbult och vridmomentet till 20 fot /pounds.
11

Sätt parkering bolt bromsen guide i underarmen och vridmomentet till 18 ft lb tillbaka hjulet montering och sänka Bonneville till marken.
12

Pump bromspedalen 2/3 av vägen ner till plats kolvarna och bromsbelägg. Ersätt eventuellt bromsvätska som var förlorat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57044.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.