Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en Mazda MPV: s broms rotorer

Du behöver inte betala ett centrum broms anläggning för att ta bort rotorerna från din Mazda MPV, förutsatt att du har några bilreparationer verktyg och mekaniska färdigheter. Med tanke på vad dessa reparationer anläggningar betalt per timme för arbete, kan du ta bort båda rotorerna från din MPV i samma tid de skulle ta betalt. Saker du behöver
Ordet jack Sida 2 pallbockar
Stoppkloss
1/2-tums enhet breaker bar
1/2-tums enhet metrisk socket set (upp till 21 mm)
1/2-tums spärrnyckel
Stor platt skruvmejsel eller medelhög brytjärnet
bungee rep
slagskruvdragare med Phillips huvudet lite
Hammer
Heavy gummiklubba
Spray smörjmedel
Skyddsglasögon
1/2-tums enhet justerbart momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park Mazda MPV på en nivå, asfalterad yta. Dra åt parkeringsbromsen. Placera ett hjul chock bakom en av de bakre däcken.
2

Bryt muttrarna löst på båda framhjulen (om du tar bort båda rotorerna). Lyft vänster kvartal med domkraft och placera stödbenet på en säker plats under ramen. Lyft den högra sidan (om så önskas) för att avbryta hela framaxeln. Ta bort muttrarna och hjul.
3

Placera platt skruvmejsel eller bända bar in i den främre porthole av bromsok och komprimera bromsok kolv genom att bända utombordaren pad inåt mot rotorn tills kolven bottnar. Ta bort de två bromsok ankarskruvarna på baksidan av knogen. Dessa kommer att vara i knoge mycket snäv. Använd breaker bar och en 21 mm hylsa för att starta, och sedan växla till spärren för att snabba upp saker och ting. Bänd den bromskaliperenheten från rotorn och stödja det till spiralfjädern med ett bungee rep.
4

Lossa fästskruven på navet av rotorn. Detta kan eller inte kan vara närvarande på vissa årsmodeller, eller det kan ha tagits bort en gång och inte ersatts. Om det är det, använd slagskruvdragare med Phillips huvudet lite bakåt och slå huvudet på skruvmejseln med hammaren tills skruven lossnar.
5

ur rotorn. Om rotorn är rusted till navet, sätta på skyddsglasögon och spraya smörjmedel runt navet på rotorn, och bakom den. Om du återanvänder rotorn, slå den med en gummiklubba med kraft den pläterade fin. Slå det från insidan utåt och vrid rotorn 1/4 varv mellan strejker tills den lossnar. Om du byter ut rotorn, kan du använda vanlig hammare på samma sätt, men det kommer att vara mer effektivt eftersom du inte behöver vara så känslig.
6

Upprepa steg 3 till 5 för den högra rotorn om så önskas. För att byta rotorerna i omvänd ordning. Var noga med att dra åt bromsok ankarbultarna mycket tätt, att dra åt främre muttrarna mellan 80 och 90 fot pounds med justerbar momentnyckel, och att pumpa fotbromsen för att återställa hydraultryck till fronten komprimerade bromsok kolvarna. Underlåtenhet att minnas som är extremt farligt. Glöm inte att lossa parkeringsbromsen och ta bort hjulet chock när du är igenom.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57137.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.