Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar Mini Cooper Bromsbelägg

Mini Cooper är en liten nybörjar bil som tillverkas av BMW som finns i kupé, cabriolet, och Clubman vagn stilar kropp. Mini drivs av framhjulen av en fyrcylindrig motor och en manuell växellåda. De standard-utrustning fyrhjulig skivbromsar använder dynor som är monterade i bromsoken, som pressa mot broms rotorer när bromspedalen används. Skivbromsar är mindre benägna att blekna efter upprepad användning än trum-stilar bromsar, men skivan kuddar behöver bytas ut regelbundet. Saker du behöver
Ordet jack
4 pallbockar
rörtång
Metric skiftnyckel uppsättning
bungee rep
Specialverktyg 34 1 050 (tillgänglig från din Mini återförsäljare) katalog Byte bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Hissa upp bilen med en domkraft och placera pallbockar vid varje hörn under ramskenorna eller stöttning punkter. Kontrollera din bruksanvisning för rätt stöttningspunkterna för din Mini. Sänk domkraft. Ta klackarna nötter med en rörtång och ta bort hjulen.
2

Ta bort tråden slitagesensor från bromsskivan, som ligger i tjocklek mellan de två bromsbelägg, genom att dra den rakt ut av tjocklek för hand. Skjut givaren tråden åt sidan.
3

Lossa och ta bort de två bromsok fästbultar med två nycklar, en för att hålla baksidan av bulten från svarvning och en för att ta bort muttern från bult. Placera skruvarna och muttrarna åt sidan. Lyft bromsok från sitt fäste och häng den till staget i hjulhuset med ett bungee rep.
4

Dra bromsbelägg rakt av bromsok och kassera dem. Placera käftarna på specialverktyg 34 1 050 i bromsoket. Dra åt muttern på toppen av verktyget med en skiftnyckel för att expandera käftarna, vilket driver kolven tillbaka in i kroppen av bromsok så att de nya tjockare dynor kan införas. Lossa muttern och ta bort verktyget.
5

Sätt i de nya bromsbeläggen i bromsoket. Avlägsna bungee rep och placera bromsok tillbaka till sitt fäste. Dra åt de två fästbultarna. Skjut kabeln bromspedalsensor tillbaka i anslutningen mellan bromsklossarna.
6

Upprepa stegen för övriga hjulen. Byt hjulen och dra åt muttrarna med en rörtång. Hissa upp bilen med domkraft och ta bort domkraften. Sänk domkraft. Dra åt muttrarna igen i ett korsvis. Pumpa med bromspedalen två eller tre gånger för att ge plats för nya kuddar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58123.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.