Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en kamrem

Byta kamrem kräver en kunnig professionell, som svårigheten betyg på kuggremmar för "A" eller "B" mekanik. Också, kamrem ersättning förfaranden är olika för alla fordon, men många av stegen är liknande. Instruktioner
1

Byt remmarna på bilar som inte har störningar motorer. Om din bil inte har denna motor, överväga andra saker som kan ha brutit när kamremmen sönder eller sträckt. Din bil har generellt en störning motor om man har mer än två ventiler per cylinder eller har dubbla överliggande kamaxlar. På störningar motorer, kan ventilerna vara slå kolvarna och gör ytterligare skador. Du kanske måste byta den övre änden av motorn eller hela motorn om du har inre skador. Du kan inte avgöra om du har böjt en ventil eller om motorn har lidit andra inre skador utan att byta kamremmen.
2

att byta kuggremmar på de flesta bilar, haka den positiva batterikabeln och placera den åt sidan, bort från bilen. Ta bort alla tillbehör, såsom generatorn, luftkonditionering kompressor, servopump och andra tillbehör som kan hindra din tillgång till kamremmen locket.
3

Demontera remkåpan, vilket kan vara i ett stycke eller två. Palla upp bilen för att komma till botten bultarna. När transmissionskåpan är avstängd, kontrollera om motorn är satt till övre dödpunkt (se Resources nedan). Upp motorn
4

Jack och ta bort motorfästet. Använda spännaren, lossa och ta bort remmen. Kontrollera om problemet var i spännaren. Byt ut remmen och sträckaren, om det behövs. När du byter remmen, vara säker på att markeringarna på kammen (eller båda kammarna, om du har en dubbel överliggande kamaxlar) och vevaxeln varumärkena är på plats. Kontrollera att spänningen på bandet är på motsatt sida mot spännaren.
5

Byt motorn mount. När bandet är på, med hjälp av en stor Ratchet och uttag, vrid runt motorn minst två gånger för att vara säker på att ventilerna inte slår i kolvarna. Detta steg måste utföras för hand. Använd inte en luft Ratchet och inte vända bilen över av "stöta" motorn med startmotorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59833.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.