Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man gör Bakre bromsar på en Chevy Nova

Chevrolet Nova var i produktion från 1962 till 1979, med modeller tillverkade från 1962 till 1968 kallas Chevy II Nova. Dessa fordon var utrustade från fabrik med bakre trumbromsar. Trumbromsar använder krökta bromsbackar knutna till en trumma stödplatta. Bromsen trumman är monterad till drivaxeln och roterar tillsammans med hjulet. När bromspedalen trycks, gäller en hydraulcylinder en utåtriktad kraft mot bromsbackarna trycka dem mot bromstrumman och bromsa fordonet. Saker du behöver
Bromsfjäder Tänger verktyg
Spetstång
spårmejsel
Bromsblocksskor
ersätter hårdvara (efter behov)
Visa mer Instruktioner
Ta bort bakbromsen Drums
1

Lyft den bakre delen av fordonet enligt anvisningarna som anges i bruksanvisningen och stöd med pallbockar placerad under bakre drivaxeln.

2

bort bakhjulen och däck.
3

bort bromstrumman genom att dra bort det lug dubbar. Använd inte en hammare för att slå den inre läppen av bromstrumman att ta bort den. Addera Demontering bakbromsarna
4

Dra ner på bromsbackarna ifrån varandra och ta bort justerskruven.
5

Tryck på undersidan av bromsbackarna ihop och ta bort fjäderspännskruv.
6

Ta bort fjädern som förbinder den ledande bromsbacken (skon på den främre sidan av trumman) till justering länken högst upp av bromsen stödplåten.
7

Ta bort fjädern som förbinder den bakre bromsbacken (skon på baksidan av trumman) till tappen på toppen av bromsen stödplåten.
8

Avlägsna justerande länk som ansluter justerdonsarmen på tappen på toppen av bromsen stödplåten.

9

Avlägsna nedhållarfjädern och klämma på den främre bromsen skon. Placera ett finger över den kvarhållande tappen på den inre sidan av bromsen stödplåten. Tryck nedåt på nedhållarfjädern och vrid spärren 1/4 varv. Släpp fjädern och ta bort skon tillsammans med justerdonsarmen.
10

Avlägsna nedhållarfjädern och klämma på den bakre bromsen skon, med samma teknik som anges i steget ovan. Avlägsna den bakre skon, genom att separera den från spaken.
11

bort staget parkeringsbromsen och fjädern uppifrån axeln.
12

Kasta bromsbackarna . Rengör alla spakar och fjädrar, tillsammans med bromsen fästplattan, med en bil lösningsmedel. Byt ut alla delar som är trasiga eller alltför sliten. Addera Sätta ihop de bakre bromsarna
13

Placera parkeringsbromsen staget mellan toppen av axeln och hjulcylinder, bakom axeln flänsen. Våren på parkeringsbromsen strut bör påpekas mot fordonets front. Den ledande bromsback
14

Place i position på den främre delen av bromsen fästplattan. För in låsstiftet genom monteringshålet på den inre sidan av den bakre plattan och genom monteringshålet i den ledande skon. Skjut nedhållarfjädern och stoppbygeln över lastappen. Tryck nedåt på nedhållarfjädern och vrid den 1/4 varv för att säkra skon.
15

Passa justerdonsarmen fästhålen med monteringshål på bakre bromsen skon. Lyft den bakre skon på plats på den bakre halvan av bromsen stödplåten. Justerdonsarmen ska vara på den yttre sidan av den bakre skon. Fäst spaken till den bakre skon genom att föra in fliken på toppen av spaken in i slitsen i toppen av den bakre skon. Montera hållarstiftet, nedhållarfjäder och stoppbygeln på bakre skon med samma teknik som du använde för den ledande sko.
16

Install bromsen returfjäder på ledande sko och anslut den till tappen på toppen av bromsen stödplåten.
17

Tryck ned på botten av justerdonsarmen och anslut den påverkande länken till justerdonsarmen och bulten på toppen av bromsen uppbackning plattan.
18

Installera bromsfjädern skon avkastning på den bakre skon och anslut den till bulten på toppen av bromsen fästplattan.
19

Dra botten av bromsbackarna bort från varandra och för in justeringsanordningen mellan skorna. Malteserhjulet på justerskruven bör vara närmare den bakre skon.
20

Tryck på undersidan av bromsbackarna ihop och anslut fjäderspännskruv till hålen på undersidan av varje bromsback bara ovanför ställskruven.
Installera bromsbackarna
21

Skjut bromstrumman under lug dubbar.
22

tillbaka den bakre hjul och däck.
23

Sänk fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57393.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.