Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar Mushy Auto Bromsar

Eftersom bromsfel kan orsaka en dödlig olycka ska förarna aldrig ignorera någon indikation på att villkoret om ett fordons bromsar kan försämras. Ett sådant tecken är en grötig eller mjuk känsla när bromspedalen är nedtryckt. Detta ger föraren oroväckande känsla att fordonet inte kan sluta. Saker du behöver
skiftnycklar
Tunn slang vätska
Broms (såsom anges av biltillverkaren) katalog bromsfett
antikärvningsmedel
spruta eller Baster
Pluggar för huvudcylinder broms linje anslutningar
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera för en låg bromsvätskenivå i huvudcylindern. Vätskenivån är normalt synlig genom plasten av behållaren, och det bör vara upp till hela markeringen på behållaren sida. På äldre bilar med metall reservoarer du måste ta av toppen och titta inuti. Om nivån är låg, lägga ny bromsvätska att ta upp det till hela märket. En låg nivå indikerar sannolikt att det läcker, så noga inspektera systemet efter tecken på läckage. Kontrollera alla systemkomponenter för tecken på vätska på utsidan. Titta mycket noga på anslutningarna bromsledningen på huvudcylindern, de flexibla bromsslangar vid varje hjul och gummitätningar på bromsok och broms kolvar - är något samband poäng en trolig plats för en läcka. Om du upptäcker en läcka vid en anslutningspunkt försöka dra åt anslutningen för att stoppa läckan. Vissa anslutningar är säkrade med slangklämmor medan andra har gängade anslutningar. Om du inte kan stoppa läckan, måste ledningen bytas ut.
2

Kontrollera glapp i tryckstången kopplingen på bromspedalen och på makt booster och huvudcylindern. Dra upp alla lösa länken pekar genom att lossa låsmuttrarna vid vardera änden av tryckstången som sitter nära toppen av bromspedalen spaken och vrid tryckstången för att öka eller minska pedal höjd som önskas. Dra åt låsmuttrarna ordentligt när du är klar. Se till att inte justera pedalen till endera änden av dess rörelse, detta kommer att dra huvudcylindern bort från sitt normala viloläge
3

Avlufta bromsledningarna.. Luft i bromsledningar eller cylindrar kolvar kommer att orsaka en grötig känsla i bromspedalen. Använd en baster att ta bort den gamla bromsvätskan från huvudcylindern behållaren, sedan fyller med ny vätska. Gör bakhjulen först, följt av framhjulen. Arbeta från hjul till hjul, ta bort hjulet och leta bleeder anslutning på bromsen eller bromsok kolv. Slip en bit tunn slang över bröstvårtan på anslutningen och kör slangen till en behållare på marken. Öppna bleeder-anslutningen genom att lossa muttern vid basen. Låt vätskan rinna ut tills ny vätska är synlig (ibland bromsarna måste pumpas några gånger för att hålla fluiden i rörelse). Var mycket noga med att inte låta nivån i huvudcylindern behållaren går till botten. Stäng bleeder anslutningen ordentligt, fyll på huvudcylindern med ny bromsvätska och gå vidare till nästa hjul. Släng den gamla bromsvätskan i enlighet med lokala föreskrifter.
4

Kontrollera trumbroms självjusterande mekanismer för korrekt funktion. Tillbaka upp bilen snabbt och bromsa hårt för att försöka lirka en beslagtagen självjusterande mekanism i arbetslivet. Upprepa flera gånger, sedan öppna upp varje trumma och inspektera stjärnan hjulet och lås fliken. Rengör mekanismen ordentligt, applicera antikärvningsmedel till tänderna malteserhjulet, därefter smörja stjärnan hjulet och lås fliken punkter pivot med bromsfett. Byt ut eventuella defekta delar.
5

Kontrollera driften av huvudcylindern. Ta bort lock på huvudcylindern och tömma vätskan med hjälp av en spruta eller baster. Koppla bromsledningarna från huvudcylindern och plugga anslutningar på huvudcylindern med lämpliga lock eller pluggar, noga med att inte skada mjuka anslutningar. Fyll på behållaren med ny bromsvätska och tillbaka tanklocket. Starta bilen och håll bromspedalen. En fast och hög bromspedal som inte sjunker över tiden visar att huvudcylindern fungerar korrekt. Om pedalen sjunker långsamt över tiden, eller om det känns mjukt, lågt eller sörjig, är huvudcylinder defekt och måste bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58276.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.