Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter den främre Pads på en Chevy Express Van

Chevy Express introducerades i slutet av 90-talet som ersätter G-serien full storlek skåpbilar. Det fanns i 1/2-ton, 3/4 ton och 1-tons modellerna, som G-serien. Även om det fanns ett problem med de främre bromsarna slits ut i förtid, ingen minns meddelade General Motors att lösa problemet. Många tror det främre bromssystemet (som kompenseras 75 procent bromsförmåga för van) var otillräckligt anpassad för full storlek fordon. Vissa eftermarknaden reservdelar kan hjälpa till att lösa problemet. Saker du behöver Truck jack Truck pallbockar
Breaker bar och Hylsnyckelsats
Ratchet
3/8-tums insexnyckel socket
Momentnyckel
brytjärnet eller stor spårskruvmejsel
6-tums C-clamp
Clean handpump
bromsvätska
Metalltråd
Brake pad ersättare som
Broms silikonsmörjmedel
Visa fler instruktioner
1

Använd en ren handpump för att suga 1/3 av bromsvätskan från huvudcylindern på Express van före ersätta bromsbelägg. Detta kommer att göra plats för den bromsvätska som renas baklänges in i huvudcylindern när bromsok kolvarna dras tillbaka.
2

Lyft och stöd Express van med en lastbil jack och lämplig vikt lastbil pallbockar. Placera domkraften under främre bärarmarna.
3

Ta bort de främre mittersta mössor och muttrarna med en breaker bar och uttag eller lämplig pneumatiskt verktyg. Ta bort de främre hjulen.
4

bort de två bromsok guide bultarna med Ratchet och en lämplig hylsa. Vissa modeller Express skåpbilar kan kalla för en 3/8-tums insexnyckel socket.
5

Bänd bromsok och stoppningselementet bort av rotorn med ett spett eller stor spårskruvmejsel.

6

Häng bromsoket till chassit med lite tråd så att den inte skadar slangen gummi bromsen.
7

Använd spett eller skruvmejsel för att avsätta utombordaren pad från bromsok bostäder först och sedan dra den inre pad från bromsok kolvloppet.
8

Komprimera bromsok kolv med 6-tums C-klämma och en gammal kudde att förankra C-klämman mot. Detta kommer att förhindra skada på bromsok kolv.
9

Applicera en beläggning av broms silikonsmörjmedel till bromsklossen flikarna 'passande yta på bromsok ankare hårdvara klipp.
10

Inspektera rotorn för någon synlig skada såsom rost gropar, värme eller hårda spotting (missfärgning plattan av rotorn) eller sprickor. Byt ut rotorn vid behov men avlägsnande av bromsok ankaret kommer att krävas för att göra det.
11

Montera de nya bromsbeläggen i bromsoket. Börja med inombordsmotorer pad och säte stoppbygeln i bromsoket kolvloppet. Avsluta med utombordaren pad och använda spett eller skruvmejsel för att få dubbla klämmorna på den yttre hölje av tjocklek.
12

Byt bromsok och stoppningselementet över rotorn. Applicera ett tunt lager av silikon bromsen smörjmedel till den icke-gängade ytan av bromsok bultar och anpassa dem till sina respektive hål. Dra dem med momentnyckel och lämplig hylsa till 45-fot pounds
13

Byt hjulen och muttrarna och dra åt muttrarna med 135 -. Till 145 fot pounds med momentnyckel och lämplig uttag.
14

Byt centrerar lock och sänk Express van. Re-vridmoment på hjulen, vid behov, när van är på marken innan du byter centrerar lock.
15

Pump bromspedalen flera gånger tills den känns fast. Detta kommer att rensa bromsok kolvarna från borrningarna och sätet kuddar i deras rätta placering. Kontrollera igen och tillsätt bromsvätska till huvudcylindern för att säkerställa att den är full. Provköra van för korrekt bromsning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57524.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.