Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar Semi-lastbilsbromsar

Mest alla semi-lastbilsmodeller är utrustade med en luft bromssystem. Luften bromssystemet består av bromscylindrarna, bromsregulatorer, s-kammar, bromsbackar och bromstrummor. När luften appliceras på bromsarna är bromsbackarna komprimeras på insidan av bromstrumman. När luften släpps från bromsarna, kommer bromsbackarna rullas upp i rätt avstånd från den inre ytan av bromstrumman. Över tiden kommer bromsbackarna slits ner. Byt bromsbackarna innan skon tjocklek når en åttondel till en fjärdedel av en tum. Saker du behöver
Stoppklossar
hydraulisk domkraft
Jack står
1/2-tums enhet luft skiftnyckel
1/2-tums enhet socket som
brytjärnet 1/2-tums spärrnyckel
Handhållna slägga
bromsback verktyg våren borttagning
4 nya bromsback kit
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Dra semi-truck på en plan yta och tillämpa de luftbromsar genom att dra ut på luftbroms ratten. Stäng av motorn.
2

Placera stoppklossar runt framsidan och baksidan av båda framhjulen för att förhindra den semi-truck från att rulla när den bakre änden är uppallad. Flytta tillbaka till insidan av lastbilen och släppa luften till bromsarna genom att trycka på ratten luftbroms igen Addera 3

Jack den bakre änden av den semi-truck med en hydraulisk domkraft. Placera domkraften under bakaxeln ca 12 till 16 inches från baksidan av den bakre förarsidan hjulnavet montering och den bakre passagerarsidan hjulnavet montering. Detta gör att vikten av lastbilen bakre änden skulle kunna fördelas på båda domkraften. Sänk den bakre änden på pallbockar och lämna jack i upprätt position som en extra säkerhetsåtgärd.
4

Lossa och ta bort muttrarna från båda bakre tandem hjul med luft skiftnyckel och en socket . Dra hjulen bort av trummor med ett spett för att bända hjulet fram och tillbaka när du drar ut på hjulet samtidigt. Lay hjulen platt ner nära varje arbetsområde.
5

glider under den bakre delen av semi-truck och lokalisera bromsregulatorer på båda bakaxlarna. Två bromsregulatorer är på förarsidan av bakaxlarna, och två bromsregulatorer på passagerarsidan av bakaxlarna. Vrid justeringen bult på baksidan av bromsnyckeln moturs med en spärr och en socket tills justeringsbulten slutar svarvning. När justeringsbulten slutar svarvning, kommer detta betyda att bromsbackarna är helt fria från bromstrumman. Flytta till de övriga tre bromsregulatorer och upprepa samma procedur för indragning bromsbackarna från bromstrumman. Börja bromsprocessen skon ersättning på den bakre förarsidan axel.
6

Dra bromstrumman bort den bakre förarsidan axel med händerna. Om trumman har fastnat, använder den handhållna slägga att knacka den bakre delen av bromstrumman tills det är löst. Dra bromstrumman helt off av bromsbackarna genom att ta tag i trumman med båda händerna. Placera trumman på ytan nära arbetsområdet.
7

bort de bästa returfjädrar och botten nedhållarfjädern från varje bromsback med en bromsfjäder borttagningsverktyg. Dra bromsbelägg bort av navaggregatet fästplattan. Peka på fjäderhållarna som är belägna ungefär halvvägs längs sidan av varje bromsback, med slägga tills hallarna är ur bromsbackarna. Tryck de nya hållarna på sidorna av både nya bromsbackar med slägga tills hallarna är helt innanför skorna.
8

Skjut de bästa returfjädrar på toppen av de nya bromsbackar med våren borttagningsverktyg. Placera den nya bromsbackar på fästplattan. Kontrollera att botten på varje bromsback är placerad mot änden av S-cam. Skjut nedhållarfjädern till hållaren klippen insidan av varje bromsback med fjäder borttagningsverktyg. Skjut bromstrumman under de nya bromsbackar tills framsidan av bromstrumman är i jämnhöjd med bromsbackarna. Skjut tillbaka hjulet på trumman med hjälp av spett för att bända upp däcket på trumman. Skruva åt muttrarna på stuteriet. Dra åt hjulmuttrarna med luft skiftnyckel och uttag.
9

Upprepa exakt samma steg som beskrivs ovan för att byta bromsbackarna på de övriga tre bakhjulen. Avsluta ersätter bromsbackar på bakaxeln innan han flyttade till den sekundära bakaxeln. När alla bromsbackarna har bytts ut och hjulen har skärpts av muttrarna med luft skiftnyckel, justera bromsbackarna till rätt avstånd från insidan av bromstrumman.
10

Skjut tillbaka under baksidan av semi-truck och justera bromsbackarna att korrekt passa bromstrumman på båda bakaxlarna. Vrid justeringen bult på baksidan av varje bromsnyckeln medurs tills justeringsbulten slutar svarvning. Detta kommer att innebära att de nya bromsbackarna fullt är komprimerade för att den inre ytan av bromstrumman. Vrid justeringsskruven en fjärdedel till hälften av ett varv motsols för att placera de nya bromsbackar till rätt avstånd från trumman. Använd en ficklampa vid behov att titta bromsbackarna genom den bakre sidan av hjulet navanordningen. Flytta till de övriga tre bromsregulatorer och upprepa samma process.
11

Jack baksidan av semi-truck back up och ta bort domkraften. Sänk trucken till marken och ta bort jack. Dra runt motorn och vänta tills lufttrycket byggs tillbaka upp till 120 psi. Sedan, återanvända luften till bromsarna genom att dra ut på luftbroms ratten.
12

Ta bort stoppklossar från framhjulen och köra semi-truck på en säker plats för att testa funktionen av de nya bromsbackar. Parkera trucken. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59121.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.