Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man läser Dial Skjutmått

För att korrekt bygga en motor, ringa bromsok är nödvändiga för att mäta avståndet mellan två punkter med precision. Avståndet mellan två punkter är avgörande för att säkerställa att riktiga toleranser uppnås. Avstånden som är för bred eller för smal kommer att leda till mekaniska fel. Instruktioner
1

Identifiera de olika komponenterna i dial bromsok. Placera dial bromsok så att ratten är vänd mot dig. Ratten är cirkulärt stycke med en nål inuti. Observera att på undersidan av ratten är en liten skruv. Denna skruv används för att kalibrera bromsok ratten. Käkarna nedanför ratten kallas underkäken, medan backarna ovanför ratten kallas de övre käftarna. Notera också de nummer som löper längs längden av bromsok. Dessa nummer kallas skalan. Nedanför omfattning och till höger om ratten är ett skruvfäste som används för att öppna och stänga bromsok.
2

Kalibrera vågen att läsa "0" när bromsoken är stängda. För att stänga bromsok, vrid den räfflade skruven i medurs riktning tills bromsok är stängda. Lossa den lilla skruven på undersidan av ratten genom att vrida skruven i en moturs riktning. Inför ratten kan vridas. Vrid ratten tills nålen pekar på "0" och sedan låsa ratten på plats genom att vrida den lilla skruven vid basen av den medurs ratten. Addera 3

Mät diametern på ett objekt med bromsok. Öppna bromsok genom att vrida vingskruven i moturs riktning. Montera bromsok s underkäken runt föremålet som skall mätas. Titta på skalan utmed längden av bromsok och räkna antalet inches anges. Skalan fungerar på samma sätt som en linjal. Därför, om vågen läser "3", den sträcka är minst tre inches. Det finns tio punkter mellan varje tum på skalan. Om skalan läser 3.5, är mätning 3 ½ inches. Läs den exakta mätningen då ser till ratten. Ratten läser från 0 - 99. Varje nummer på ratten betecknar .001 av en tum. Därför, om vågen läser 3.5 och ratten s nålen vilar på 10, är ​​det exakt objektets diameter 3,510 inches.
4

mäta avståndet mellan två punkter. De underkäken mäta diametern på ett objekt, de övre käftarna mäta avståndet mellan två objekt. Öppna bromsok genom att vrida den räfflade skruven i moturs riktning tills den övre käkar vilar mot de två objekten. Läs avståndet mellan de två objekten på samma sätt som används för att mäta diametern på ett objekt i steg 3.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59886.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.