Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Nackdelarna med Blocks aluminiummotor

Några nackdelar med block aluminium motor skulle vara uppenbara för alla som haft oturen att äga vissa inhemska försök att använda sådant spirande teknik. All-aluminium V-8 motorer erbjuds av Buick, Pontiac och Oldsmobile i början av 1960-talet var benägna att överhettas, och ofta krävs omfattande reparationer efteråt. Chevrolet försökt sig på det nästan tio år senare, med den fyrcylindriga Vega. Dessa motorer lidit katastrofala misslyckanden ofta med lite, eller ingen, varning. Oupplyst, men optimistiska, General Motors gjorde ännu en dyster försök med en Cadillac motor, tippad som HT4100, som dukade under på samma sätt som de tidigare missriktade strävanden. Lärdomarna kom till en avsevärd kostnad för alla berörda parter, men kan ha hjälpt förfiningar till farkosten som tjänar bättre i moderna applikationer. Något i vattnet

kylvätska som färdas genom blocket, kylare, och värmeelementet kan bli förorenat med tiden. Surhetsgrad ökar och elektrolys kan resultera, förstör anti-korrosiva förmågor frostskyddsmedel. Denna process kan påskyndas genom förekomsten av olika metaller och material, eller användning av kranvatten för kylvätska mix utspädning. Korrosionen som uppstår har en skadlig effekt på block aluminium motor, såväl som andra komponenter. Kemiska och elektriska reaktioner mellan de olika materialen kan även orsaka mindre härdiga komponenter, som värmare kärnor, att fjädra läckor i en relativt kort tid. Användningen av ett piller-formig tillsats rekommenderas av vissa biltillverkare att hejda sådana reaktioner. Men aluminium motorblock saknar hållbarhet gjutjärn, och kan lättare förstört genom några underhåll felsteg. Addera Ingenting upp ärmen
motor

Aluminium block är ofta modifierade för att skydda mot slitage och överhettning av cylinderväggarna. Kolvringarna är i ständig kontakt med cylinderväggarna, och reser en längd i hålet, upprepade gånger. Metallhylsor pressas in i cylindrarna av några aluminium block för att ge en mer kompatibel yta för kolvringarna. Ärmarna kan få bort från tillverkningsfel, eller motorn överhettas. När hylsan förlorar sin bindning med blocket, rörelser kolv-och andra krafter, kan driva hylsan uppåt, skada topplocket. Mer moderna och mer framgångsrika åtgärder använder keramiska beläggningar i cylinderväggarna, men de tillhörande kostnaderna driva upp priset för att tillverka ett fordon.
Millers Time

Precis som kostnaderna för forskning och utveckling av keramiska beläggningar läggs till priset av ett fordon, gör också några förhöjda ansträngningar när delar bearbetning bil. Fräsning och bearbetning rutiner för block aluminium motor kräver en högre precision felplacerad med gjutjärn komponenter. Datorstödd, och laserstyrda tekniker säkerställa korrekt passform och funktion, men kräver en stor investering i fabriken verktyg. Värmebehandlingar, eller glödgning, kan också behövas när aluminium är råvaran. Den viktminskning som ges med hjälp av block aluminium motor är tänkt att minska driftskostnaderna för ett fordon, men kanske inte ger besparingar, med hänsyn till investeringskostnad, användningsfrekvens, och priset på bränsle.
Pengar och Size Matters

krafter inneboende i bilmotorer kan ha en starkare effekt på block aluminium motor. Dessa axiella och radiella krafter ökar med motorns storlek, och kan tjäna som grund för den fortsatta användningen av gjutjärn för motorblock av tyngre fordon, som pick-up lastbilar. Stammar och påkänningarna vid bogsering eller transporterar laster kan accentuera några svagheter i en aluminium motor lättare än en gjutjärn motsvarighet. Om mer aducerat gjutjärn svarar på enkla reparationer, kunde en aluminium motor kräva fullständig ersättning, för att åtgärda några identiska missöde. Medan de flesta biltillverkare tycks ha lärt sig värdefulla lärdomar i de metoder för block aluminium motor, kan vissa inhemska beslutsfattare vara hemsökt av skelett i sin garderob. Viss forskning kan vara nödvändigt innan du väljer ett visst fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62297.html

Previous:
Next: No

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.