Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man bygger en 5.0 Motor

Denna artikel är avsedd att ge ett fullständigt förfarande för ombyggnad av en Ford 5,0 eller 302 kubiktum motor. Följ dessa anvisningarna i sin helhet och den färdiga produkten kommer att vara lika bra, om inte bättre, än originalet. Kostnaden kommer att vara nära 1/3 av en ny eller redan ombyggd motor och sista 200.000 miles plus. Du kommer att vara stolt över den kvalitet du har producerat. Instruktioner
1

Riv motorn ner till den nakna blocket. Se till att du byter ut stången locken på samma spö som de kom från. Gör en låda, eller ännu bättre, få ett mjölkpaket och markera det för relation till cylindrarna. Du vill rockers att gå på samma ställe som de kom ut på eftersom de har utvecklat en slitage mönster.
2

Ta kort block, huvuden, vev, och kolvarna till verkstaden. Detta är vad du vill berätta för dem att göra:

A] Hot tank kort blocket. Detta kommer att rensa ut de år av slam och rost uppbyggd i motorn och rensa ut all olja passager som inte är tillgängliga så att du återställer oljetrycket till nya.

B] Magnuflux blocket efter sprickor, hål den 30/1000 över, installera en CAM lager och mässing pluggar frysa. De mässing pluggar är småpengar mer men kommer inte rosta ut som stål.

C] Gör en ventil jobb till cheferna för att inkludera nya ventilfjädrar, knurl eller ersätta ventilstyrningar, placerar om ventilerna, installera ny brons ventil sittplatser för blyfritt bränsle endast om det behövs, yta huvuden, ta dem för sprickor innan arbetet utförs och, slutligen, vill Ford paraply tätningar för ventiler i stället för o-ringar. Paraplyet tätningar är en metall lock-som en fingerborg med gummi inuti. De håller längre än o-ringar.

D] Kontrollera veven för sprickor och se om de tidskrifter behöva sänkas för jämnhet. Om maskinisten säger att de måste skäras, fråga hur mycket som behöver kapas. Om han säger något över tiotusendels, då du vill ha en ny vev. Vevar kommer med en hård åktur på tidskriften ytor för att göra dem hårt och svårt att repa. När The Machinist nedskärningar över tiotusendels off, har han tagit bort toughride. Veven kommer att repa och groove mycket lättare när oljan är smutsig och minska livslängden på lagren med minst 30 till 40 procent.

E] Montera 9,5:1 platt topp hypereutektiska kolvar på stängerna och storlek dem till veven. Över tiden, stängerna svälla ut på reglarna, vilket gör att stängerna 'journal caps vara out-of-runda och utöva ojämnt tryck på lagret.

F] Få de viktigaste och stav lagren att maskinisten har bestämmas för din vev samt ringar för kolvarna.
3

Tvätta blocket med diskmedel för att få alla fyllningar och rester från den tråkiga processen ut. Blås bort det med en luftpistol och sedan spraya WD40 silikon på blockets invändiga ytor för att förhindra rost. Torka bort eventuellt överskott.
4

Vänd blocket upp och ner och installera huvudlagren. Coat dem med STP oljebehandling på ytsidan före installationen av veven.
5

Montera veven försiktigt för att inte trycka ut lagren. Montera lageröverfallen i sin rätta ordning av numren på locken. Dra ner dem i två tongångar börjar med 40 foot pounds och sedan till rekommenderat åtdragningsmoment. Börja alltid vid mitten locket och arbeta utåt i båda riktningarna. En gång installerat, kontrollera slutet spela på grund av en dålig eller underdimensionerade lagret med hjälp av en skruvmejsel och tvinga den fram och tillbaka. Det bör finnas knappast något spel. Nu, montera den bakre huvudpackningen med lite motorolja på läppen av tätningen. Veva att försäkra den roterar jämnt.
6

Sänk alla lyftare i olja i minst två timmar att få ut all luft ut, och ladda dem med olja innan deras installation.

7

Vrid motorn upprätt för installation av kamaxeln. Montera Kamdrev på kammen och päls alla lober med STP. Mycket noggrant montera kammen så att du inte skadar någon av kam lagren.
8

Montera kamkedjan efter doppa den i olja och torka av den. Kontrollera att inställningsmärkena är inriktade. Montera transmissionskåpan med hjälp av ett tunt lager RTV på båda sidor av packningen.
9

Montera ringarna på kolvarna med en ring installationsprogram för de två översta kompressionsringar. Det är mycket viktigt att installera ringarna på detta sätt: ringen luckor måste vara mitt emot varandra, och bort från sidan av kolvens pin. Börja längst ner ringens spår, installera den första av tre oljeringar. Den första oljan ringen är solid, och gapet bör helst vara 30 grader från kolvbulten. Nu, placera ringen våren spacer med spåret mittemot den första ringen. Montera tredje solid ring med gapet 30 grader från tappen motsatsen till den nedre ringen. Hela det här förfarandet är att undanröja eventuella genomblåsningsgivare. Installera den andra ringen (med pricken uppåt) med ringen installatören att hålla lucka i mitten av kolven bort från tappen och mittemot ovanpå det senaste oljeringen. Den sista ringen är monterad på samma sätt men med motsatt de sista ringarna installerade..
10

Coat cylinderväggen med STP Montera stången lagren på stavarna en i taget och sätta en bit slang på stången bultarna så att du inte repar cylinderväggarna. Sätt STP på lagren. Montera ringkompressorn på kolven så att botten av installeraren är precis lägre än ringen. Häll olja på ringarna innan du installerar ringkompressorn. Titta på kolvens topp och se till att den är i rätt läge --- det ska vända fram till framsidan av motorn. Vanligtvis finns det ett märke på toppen av kolven mot framsidan. Se också till att kolven är på höger sida av orienteringen av stången till tidskriften. De passar bara på ett sätt eller stavarna blir att täta. Varje kolvstång måste möta den sida av tidskriften med breda sidan mot tidskriften. Montera kolvarna, och se till att ringarna inte kommer ut ur kompressorn medan du installerar dem. Sätt STP på botten lagret och se till att locket går på rätt genom att vara säker på att de krusade kanter lagren är på samma sida. Dra stången mössor med rätt moment.
11

Byt tillbehören i omvänd ordning som de kom ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59866.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.