Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad gör Minsta tjocklek på en rotor Mean?

Alla skivbromsar använder en rotor och kuddar. En rotor är en platt, rund bit stål, grovt formad som en pannkaka och ligger direkt bakom ratten. När du trampar på bromspedalen, dynorna pressa rotorn, så friktionen stoppar hjulet vrider sig. Ingenjörer förstår att slitas ut, så de utforma systemet så att kuddar är lätta att byta. Men ingenjörer förstår vidare att rotorer slits ut, alltför. På grund av slitage faktorn är rotorer tillverkas med extra stål på kontaktytorna, så att de kan repareras. Förutse framtida

Ingenjörer och designers förutse framtiden. De förstår kuddar och rotorer slits ut. Teoretiskt bör rotorer länge. Faktum är att många gör. Om du ändrar dina bromsbelägg så snart ett gnisslande hörs, kommer dynan bär inte helt igenom. Om en dyna bär igenom, till metall uppbackning i kontakt med rotorn, vilket leder till scoring och djup urgröpning av rotorns yta.
Scoring Repair

Det enda sättet reparera en skårad rotor är genom svarvning svarvning. I denna process är rotorn monterad på en speciell svarv. Rotorn vrids och ett verktyg avlägsnar metall korrekt. Den scoring avlägsnas och rotorn byts ut, förutsatt att den maximala standarden för borttagning av material inte kränks.
Rotor skevhet Repair

Ibland, även om en bilägare troget ersätter sina bromsbelägg, rotorer varp grund av överdriven värme och snabb avkylning. Anta att du gör en hel del stopp-och-go-körning. Rotorn värms upp på grund av pad friktion. På vägen hem, slår dig en pöl som stänk kallt vatten på de heta rotorn. Den plötsliga chocken av kallt vatten sprutas mycket heta stål varptrådar rotorn. Detta är en vanlig orsak broms butiker måste svarv vända skeva rotorer. Svarvning en skev rotor också avlägsnar metall från rotorn ansikten och butiker kan inte ta bort mer än vad som är tillåtet.
Minsta tjocklek specificerat

i processen för rotorns reparation , måste material avlägsnas från rotorn ansikten. Ingenjörer studerat hur mycket material tas bort och hur mycket som är kvar på. I processen för avverkning, är rotorn gjorts tunnare. Säkerhet sätts för hur tunn en broms rotor kan vara före misslyckande. Detta område är så viktigt att lagar har stiftats förbjuder en butik från att vrida en rotor förbi tillverkarens gräns. Exempelvis har staten Washington lagstiftningen om bromsrotorn minsta tjocklek. (Se referens 1, punkt 4). Staten Connecticut s inspektionsrapport för public service-fordon kräver kasta en rotor som är förbi tillverkarens minsta tjocklek specifikation (se referens 2). En broms butiken kan inte svarven vrida rotorn förbi denna minsta tjocklek dimension. Om den gör det, kommer rotorn att vara för tunn, vilket leder till fel på bromsarna. Om rotorn är tunnare än den minsta tjockleken gränsen, måste den bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59246.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.