Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Felsökning Toyota Camry Bromsar

Även bromssystemet på en Toyota Camry är en viktig säkerhets-system, det är också enkelt i termer av fordonsteknik. Även om det är extremt tillförlitlig, över tiden, kommer bromssystemet börjar visa tecken på åldrande vid något tillfälle. Vissa delar, som bromsbelägg, oundvikligen att misslyckas så småningom, eftersom de arbetar med att skapa friktion. Övriga delar, som broms boosters, har en längre livslängd innan misslyckas. Sammantaget är felsökning Toyota Camry bromsar inte särskilt svårt. Saker du behöver
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera bromsvätskenivån. Detta är den vanligaste orsaken till svag eller lågt bromstryck. Öppna huvudcylindern under huven på bilen. Detta ligger i närheten av brandväggen på förarsidan. Kontrollera att vätskenivån ligger mellan de undre och övre märken på utsidan av reservoaren. Om vätskenivån är för låg, tillsätt mer vätska tills vätskenivån ligger mellan de undre och övre varumärken.
2

Kontrollera ratten återkoppling i din Camry. Om ratten vibrerar när du trycker på bromspedalen, då dynan eller rotorns yta är ojämn, vilket feedback i ratten. När du trycker på bromspedalen, är dynan gör inte bra kontakt med ytan av rotorn. Normalt betyder det att du måste ta den till en mekaniker eller broms butik och har rotorerna antingen ersättas eller återuppstått.
3

Lyssna efter ett metalliskt skrapande ljud när man trycker på bromspedalen . Om du märker detta ljud inträffar regelbundet, det är det troligt att Camry s bromsbeläggens slitage indikator. Den bromsbeläggens slitage indikator är en liten metall flik som skrapar mot bromsskivan yta när bromsbelägg materialet når en viss tjocklek, för att göra dig uppmärksam på att dynorna behöver ändras, och för att förhindra skador på bromsoket och kolv.
4

Kontrollera för bromsservon vakuum läckor i din Camry. Om du inte läcker bromsvätska, dina vätskenivåer är inte lågt, och du har god bromsbelägg, kan du ha ett problem med vakuumledningarna på bromsservon. Dessa rader skapar tryck i bromssystemet. Om din booster eller vakuumledningarna anslutna till boostern har misslyckats, kommer du att märka att din bromspedalen kommer att sjunka till golvet eller dina pedalen går nästan hela vägen till golvet vid inbromsning.
5

Kontrollera stelhet bromspedalen. Om din bromspedal är för svårt att driva, eller om du trycker ditt bromspedalen och din Camry inte bromsa (eller retardation är oproportionerliga i förhållande till den kraft du söker till pedalen), kan du ha en klämd (böjd) bromsledningen , eller ett hinder i linjen. Ta din Camry till en mekaniker som specialiserat sig på broms reparation för att åtgärda detta problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57240.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.