Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man bygger en Ford 302 motor för höga varvtal

Bygga en Ford 302 motor för hög prestanda tar tid och pengar. Köp endast de delar som anges, eftersom dessa är utformade för höga varvtal. Varvtalsområdet för denna applikation är upp till 8000 RPM. För att effektivt uppnå en hög RPM motor, är det nödvändigt att dramatiskt öka volymen av luft in och ut ur motorn och samtidigt hantera den ökade stressen. Saker du behöver
4-bult huvudsakliga blockset av ARP bultar för rebuildSet av starkare stavar, 4340 stål i I-balk eller H balk Scat (, örn, Crower, Summit, som alla är balanserade och sköt-blästrad för styrka) Crank scraperPistons - Speed ​​Pro, Wiseco, Summit, J & E, Ross eller Mahle, 09:05:01 platt topDouble rullen kamkedjan och sprocketsOil restrictorsFluid spjäll harmonisk balancerWindage fack Set av högre flödande huvuden såsom Edelbrock, Dart, Brodix, World Produkter eller Air ResearchSet av titan tryck rodsHigh volymer olja pumpDeep-sump oljetråg och pickup tubeCam axel - konkurrens kammar med annonserade duration 282/290 med hiss på .565/.574Cam protector kit för att hålla kammen från promenader och kontakta blockValve tåget stud gördel för att hålla dubbarna från böjning och orsakar materiella flaska fatigueVacuum booster så att effekten bromsarna fungerar med reducerad vacuumMSD distributör med MSD box med rev limiterSet av Chiles och Albert totala tätningsringar, eller motsvarande. Dessa är gapfria rings.Crankcase evakuering ventiler och breathersSet av rubriker
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att cylindrarna storlek, scoring, avsmalning och åsen innan du köper kolvarna. Ta en invändig mikrofon och rotera det som du går ner i cylindern och leta efter avsmalning eller out-of-runda situationer på alla cylindrar. Kontrollera om storlek - så länge kolven hålen är inte mer än 3/1000 oversize, de är OK. Slutligen känner för en ås på toppen av cylindern. Om kolven hålen har en ås eller är mer än 3/1000 oversize, måste de vara uttråkad.
2

Montera olje restrictors enligt anvisningarna på förpackningen. Sätt lite Teflon tejp på pluggarna före installationen.
3

Vänd blocket och montera veven med STP på alla lagren. Montera lock med ARP bultar.
4

Pour STP i oljepumpen, sedan installera oljepumpen.
5

Vrid blocket till höger-sida- upp. Sätt kamdrev på kammen. Lube loberna med STP och installera kammen.
6

Installera dubbel-rullen kamkedjan efter inoljning med motorolja. Kontrollera inställningsmärkena är uppradade. Montera transmissionskåpan.
7

Montera ringarna på kolvarna med den totala tätningsringen på toppen. Kontrollera att alla luckor är förskjutna 180 grader och bort från stiftet.
8

Installera ett lager i första kolvens vevstake och glidmedel med STP. Häll lite olja över ringarna och montera ringen kompressorn och montera ringarna. Sätt en bit slang på vevstaken bultarna så att du inte repar cylindern. Var noga med att orientera kolvarna med pilen eller märket framåtvänt när du installerar dem.
9

Drag runt motorn och montera veven skrapan och oljetråget.
10 < p> Montera bakre huvudpackningen med lite olja på läppen på tätningen och lite RTV på blocket.
11

Sänk lyftarna i olja för minst två timmar för att låta luft fly och olja för att fylla lyftaren som förberedelse för installationen.
12

Installera huvudena med ARP bultar. Var noga med att följa rätt ordning för att dra åt bultarna. Börja i mitten och arbeta i en X-mönster och använda tre stadier av 30 foot pounds, 60 foot pounds, och slutligen vridmoment föreslås av tillverkaren.
13

Installera lyftar och sedan windage facket, följt av stötstänger och rockerarms.
14

Montera resten av objekten i den ordning de togs bort. Den MSD distributören och lådan kommer med enkla inkopplingsanvisningar, men som en anteckning, vara försiktig runt en motor som drivs med detta system. Den har en otrolig kraft och skjuter en miljon gnistor på 70.000 volt genomsnittliga och kan hoppa en stor båge, knackar dig bakåt.
15

Justera ventilerna och installera stud gördlar.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59865.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.