Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man testar en GM Knock Sensor

knackningssensorn på din GM motor är konstruerad för att känna detonation i motorn som orsakar en knackar buller från en felaktig luft /bränsle /spark-förhållande. Sensorn tar denna information och skickar den till datorn, vilket i sin tur bromsar timingen på motorn för att åtgärda problemet. Om sensorn går ut, då detonationen kommer att fortsätta och skulle kunna orsaka problem med motorn. För att ta reda på om din knock sensor är trasig, måste du testa det, som bör ta 10 minuter. Saker du behöver
Timing ljus
Hammer
Visa fler instruktioner
1

Lås huven och stötta öppna. Anslut den röda klämman på timing ljus till den positiva polen på batteriet och anslut den svarta klämman till den negativa polen.
2

Kläm fast klämman tändstiftet runt nr 1 tändkabel, som på en GM V8-motor är den främre högra tändstiftet tråd. Vänd fordonet och låt den gå.
3

Shine tidpunkten ljus på botten av motorblocket och lokalisera timing indikatorn. Notera när motorn är klockad mentalt, notera när varumärket slår indikatorn.
4

Strike sidan av motorn med hammaren medan skinande tidpunkten ljus på timing indikatorn längst ned i motorn blockera. Titta och se om tidpunkten saktar ner på stroboskop. Om den gör det, då knackningssensorn är bra. Om inte, måste den bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60545.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.