Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsar på en Ford Explorer Xlt 4WD

Några av de tidiga 90-talet Ford Explorers har skivbromsar fram och trumbromsar i bak. Nyare modeller har fyra hjul bromsar medbringare. Vissa är tvåhjulsdrift och vissa är fyrhjulsdrift. Många av dem har ABS-bromsar, vilket är ett låsningsfritt bromssystem. De bakre bromstrummor i Ford Explorer tillverkades med flera olika storlekar av bromsbackar men avlägsnandet och installationen är densamma. Trumbromsar, måste emellertid installeras med en annan metod. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
Standard Ratchet och Hylsnyckelsats
Bromsok komprimeringsverktyget
C klämma
Visa fler instruktioner

1

Placera domkraften under bilen vid tillverkarens rekommenderade lyftpunkterna. Lyft bilen och placera en pallbock under bilen för att hålla den från att falla.
2

Avlägsna muttrarna från hjulet och ta bort hjulet.
3

Använd Ratchet och Hylsnyckelsats att ta bort de två skruvarna som håller bromsoket på navet. Skjut bromsok bort bromsarna och rotor.
4

bort de gamla bromsbackarna.
5

Använda C klämma eller bromsok kompressor verktyg, dekomprimera bromsoket alla vägen vara i. noga med att inte punktera tätningen runt bromsok kolv.
6

Montera de nya bromsbackarna i omvänd ordning för borttagning instruktioner. Med de nya bromsarna på plats installera bromsoket.
7

tillbaka hjulet och muttrarna. Tryck på bromspedalen ner flera gånger för att pressa bromsoket kolvarna tillbaka ut innan du flyttar bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58072.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.