Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Lufta bromsvätska i en Chevy Silverado

Om du har ändrat en bromsslang, broms huvudcylinder eller tjocklek i din Chevy Silverado, då är chansen att du har infört luft i bromssystemet. Luft i bromssystemet orsakar en sörjig bromspedal och en ökad bromsning tid som kan leda till en olycka. Anledningen till detta är att luften är kompressibel medan bromsvätska är inte, vilket gör det till en bra kandidat för att överföra energi från en del av bromssystemet till en annan. Blödning bromsvätska kommer att säkerställa att din Chevy Silverado är säkert att köra. Saker du behöver
Jack
Jack står
Lug nut skiftnyckel
8 mm nyckel
Clear gummislang
Liten dräneringskärlet
Assistant
Visa mer Instruktioner
1

Palla upp Silverado och placera den på pallbockar.
2

bort hjulen med en klack skiftnyckel och ställ dem åt sidan.

Billiga 3

Instruera din hjälpare att börja på hjulet som är längst bort från huvudcylindern sedan gå till varje efterföljande hjul som är närmare tills hjulet på sidan av huvudcylindern nås.

4

Tryck ned bromspedalen och samtidigt trycka ner, räkna, "1, 2, 3" och den 3 säger, "innehav." Detta kommer att informera din hjälpare när bromspedalen är helt nedtryckt .
5

Instruera hjälpare att bifoga en tydlig gummislang till bromsoket bleeder och använd en 8 mm nyckel för att öppna den när bromspedalen är nedtryckt. Hjälparen kommer börja öppna bleeder på räkningen 1 och stäng kort efter att bromspedalen är helt nedtryckt.
6

Upprepa steg 4 och 5 tills du inte ser några bubblor av luft som går genom den tydliga gummislang. Vid det laget bör du känna bromspedalen vara lite svårare att trycka ner än tidigare.
7

Kontrollera nivån på bromsvätska i huvudcylindern och fyll på vid behov. Låt inte huvudcylindern slut på bromsvätska annars luft kommer in i bromssystemet, och du måste starta processen bromsluftning igen.
8

Fortsätt blödning de övriga tre hörnen lastbilen. Bromspedalen bör vara mycket fast på denna punkt, och all luft skall renas ut ur systemet. Om pedalen är mosig, upprepa processen igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57553.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.