Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter skivbromsar bak i en Chevy Corvette

Chevy Corvette är ett av de sålda några fordon som endast erbjuder skivbromsar fram och bak på bilen. Detta beror på skivbromsar har mer effektiva bromskraft än trumbromsar i en högpresterande bil. Läs vidare för att lära sig hur man byter de bakre skivbromsar i din Corvette för att upprätthålla en effektiv bromsning vid körning i höga hastigheter. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
Momentnyckel
Tvingfäste
Mekanisk tråd
Bromsrengöringsmedel 2 Inboard bromsbelägg Sida 2 Utombordare bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera den svarta negativa batterikabeln under huven på din Corvette. Dra bort inlägg att koppla ur den.
2

Lyft den bakre delen av Corvette från marken med bil domkrafter. Stödja det på alla sidor som använder pallbockar. Lossa muttrarna med momentnyckel och ta bort de bakre hjulen från bilen.
3

Fäst en stor C-klämman över bromsok, och se till att ändarna tryck mot baksidan av tjocklek och den yttre dynan. Skruva C-klämma hårdare för att pressa kolvarna i hålet. Ta bort C-klämman.
4

Skruva den övre bromsok bulten och vrid bromsok nedåt tills du har tillräckligt med utrymme för att ta ut elektroderna. Fäst tjocklek på ramen av Corvette med mekanisk tråd.
5

Ta bort elektroderna och församlingar foder. Använd bromsrengöringsmedel att torka av de områden i bromsok och fäste som gör kontakt med pads och foder.
6

Montera de yttre kuddar med isolatorn mot okhus. Montera de inre kuddar med förslitningsavkännare mot bromsok kolvarna. Lossa bromsok från ramen och lägg den över bromsbeläggen. Dra den övre bulten till 23 ft lb
7

Byt hjulenheterna. Anslut den negativa batterikabeln och sänk Corvette till marken. Byt ut alla nödvändiga bromsvätska att ta upp det till rätt nivå enligt anvisningarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56946.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.